EUR: 323,46 Ft
CHF: 290,46 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Külföld

Egyre szélesebb tömegeket érint a francia társadalom válsága

A sárgamellényesek akciói arra utalnak, hogy a francia társadalom válsága egyre szélesebb tömegeket érint, az “emelkedés” lehetősége már nem csupán a bevándorlók előtt zárult be – mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Véleménye szerint a válság egyik oka a franciákat végletekig megterhelő bevándorlás, ami az országot a lehetőségei határára vitte. A menekültellátó-rendszer túltelített, nincs elég férőhely, az ügyintézési határidőt az egymás után életbe lépő rendelkezések hiába próbálják csökkenteni – tette hozzá.


A franciák viszonyát a bevándorláshoz ennek ellenére felemásnak nevezte a szakértő, hiszen – mint mondta – bár egyre többen fölvetik az integráció és a kiutasítások kérdését, de közben az emberi jogok hazájaként tekintenek magukra.

Soós Eszter Petronella hangsúlyozta, hogy Franciaország számára a bevándorlás nem csupán elméleti kérdés, hiszen a lakosság jelentős része külföldről származik, és rendelkezik választójoggal is.


A szakértő az EP-választásra utalva megjegyezte, hogy a kampány Macron személye körül forog mindkét oldalon, és ezt a szerepet a francia elnök is elfogadta. Fő ellenfelével, Marine Le Pennel ugyanakkor bizonyos mértékig közösek az érdekeik, hiszen a programjukat mindketten a globalizáció kérdései köré építették – fűzte hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek