2020. január 28., kedd
Károly, Karola

Külföld

Elképesztő! Ehhez vezetett a nyílt határok politikája Hollandiában  

Több mint 4600 alkalommal riasztották a menedékkérőkkel kapcsolatos bűncselekmények miatt tavaly a holland rendőrséget. A Szabadságpárt vezetője, Geert Wilders szerint mindez az ország „nyílt határok” politikájának köszönhető – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A portál beszámolója szerint leggyakrabban bolti lopások miatt kellett kivonulniuk tavaly a holland rendőröknek, de visszaélések, fenyegető magatartás és vandalizmus miatt is kaptak riasztást. A bírósági szakaszba jutott ügyek mintegy fele (2610 bűncselekmény) lopás volt, ami összesen 1710 elkövetőt takar, derül ki a Mark Harbers bevándorlásügyi államtitkár által a holland parlament elé tárt éves jelentésből.


A felderített bűncselekmények 78 százaléka került a bíróság elé, ezek 93 százalékánál szabtak ki büntetést, míg a fennmaradó 7 százalék felfüggesztett ítélettel zárult – számol be az Allgemeen Dagblad (AD) internetes kiadása. Az éves jelentésben csak a menekültszállókban, vagy azok környékén történt bűncselekményeket regisztrálták – tudatja a V4NA.

A Szabadságpárt elnöke, Geert Wilders csütörtökön a közösségi médiában reagált az éves jelentésre. „A VVD nyílt határainak köszönhetően: 4600 rendőrségi riasztás, zseblopások, támadások, fenyegetések és vandalizmus a menedékjogot kérő bűnözők miatt”, írta a Twitteren – számol be a portál.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek