EUR: 323,37 Ft
CHF: 291,50 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Szolnok

Elkezdődött a fesztiválszezon

Már negyedik éve rendezik meg minden májusban a Palacsintafesztivált, amelyet bátran nevezhetünk amolyan nyárindító rendezvénynek, hiszen a háromnapos buli után most már sorra jönnek a jobbnál jobb, kikapcsolódást nyújtó szabadtéri események. Csak győzzünk választani!

Idén is hatalmas sikere volt a NEFAG erdei játszótér és vadasparkjában megrendezett Palacsintafesztiválnak, amelynek fő motívuma természetesen maga a palacsinta volt, viszont a rendezvény nem merült ki a közös palacsintaevésben – bár valljuk be, akkor is teljesen elégedettek lennénk. A három nap alatt számtalan előadáson és kísérőprogramon vehettünk részt, esténként pedig olyan népszerű előadók koncertjeire táncolhattunk, mint Majka, a Punnany Massif vagy a Follow The Flow. Az ő műsorukra szolnoki viszonylatban igen szépszámú tömeg gyűlt össze, főleg, ha számításba vesszük, hogy esténként még kabátban is kissé hűvös és szeles volt az időjárás. Ez cseppet sem zavarta a bulizni vágyókat, akik közül rengetegen a koncertek után fellépő DJ-k műsorára is kíváncsiak voltak. A felhőtlen jókedvet csupán az árnyékolta be, hogy pénteken és szombaton hajnal egy órakor a biztonsági őrök percek alatt kiürítették a területet, mondván: reggel 9-kor újra nyit a fesztivál, akkor vissza lehet jönni. Sokan valóban már nyitáskor megérkeztek a Széchenyi parkerdőbe, végtére is egy családi rendezvényről van szó, amely ebben a festői környezetben kicsit mindannyiunkat ki tudott billenteni a megszokott kerékvágásból.


A kísérőprogramok közül a közönség egyik kedvence a palacsintasütő-verseny volt, de a kicsik a légvárat, az állatsimogatót, az arcfestést és a vízibiciklit is imádták. A színpadi programok között is találhattak számukra érdekeset, fellépett ugyanis az Apacuka Zenekar, Halász Judit, az Alma Együttes, és még számtalan izgalmas előadással várták őket a három nap folyamán. A fesztivál a kerékpárosoknak is kedvezett, hiszen az egészséges életmód és a sport népszerűsítése a rendezvény egyik küldetése: azok, akik biciklivel érkeztek, és teljesítették a hat kilométeres kerékpártúrát, részt vehettek egy nyereményjátékban, és a kerékpárjukat is ingyen szervizelték.

Nem kell már sokat aludni, ugyanis hamarosan kezdetét veszi a város egyik kedvenc szabadtéri bulija, a Tiszavirág fesztivál. Ott találkozunk – addig is kellemes pihenést kívánunk minden olvasónknak!


A főszerep a palacsintáé!
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

A gyerekek imádták a vízibiciklit
Fotó: Kiss János

A légvár is népszerű volt
Fotó: Kiss János

A bátrabbakat kalandpark várta
Fotó: Kiss János

Az Alma Együttes is fellépett
Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek