EUR: 344,85 Ft
CHF: 320,69 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Külföld

Először születtek hatos ikrek Lengyelországban

A hétfőn született hatos ikrek, négy lány és két fiú mind egészségesek – hangzott el a krakkói Egyetemi Kórház sajtóértekezletén kedden.

A kislányok, Zosia, Kaja, Malwina és Nela, valamint a kisfiúk, Filip és Tymon császármetszéssel születtek a terhesség 29. hetében. Orvosaik elégedettek az állapotukkal, bár a gyerekek tüdeje és központi idegrendszere még kissé fejletlen, mivel koraszülöttek.


A legkisebb iker 890 gramm, a legnagyobb 1300 gramm súlyú. Mindannyian inkubátorban vannak. Várhatóan több hónapig tartják őket megfigyelés alatt a kórházban az előtt, hogy hazamehetnének.

A hatos ikrek édesanyja, Klaudia Marzee a lengyel televíziónak elmondta, hogy csak öt babára számítottak, úgyhogy a családnak is meglepetés volt, hogy hatos ikrek születtek.


A szülésnél orvosokból és szakdolgozókból álló negyventagú csoport segédkezett.

A gyermekek apja, Szymon Marzec nagy örömmel beszélt a kicsik érkezéséről, de hozzátette, hogy sok aggodalom is kísérte jöttüket. “Boldogok vagyunk, hogy a gyerekek a lehető legjobb kezekben vannak, és most már mi is mellettük lehetünk és átadhatjuk szeretetünket” – mondta.

Lengyelországban először születtek hatos ikrek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek