EUR: 323,46 Ft
CHF: 290,52 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Belföld

Először van összeurópai témája a választásoknak

A migráció kérdése által először van összeurópai témája az európai parlamenti választásoknak – mondta a Nézőpont Intézet vezetője az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Mráz Ágoston Sámuel hozzátette: ez azért lehetséges, mert a migrációs krízis nemcsak az illegális bevándorlókról szól, hanem egy sokkal mélyebb összefüggőseket felmutató téma. A migráció kérdésébe beletartozik az is, hogy ki döntsön az Európai Unió következő 10-20 évéről, arról, hogy kikkel akarunk együtt élni, illetve arról is, hogy mire szabad összeurópai forrásokat elkölteni és mire nem – fejtette ki.


Hangsúlyozta: a választásnak ideológia dimenziója is van, mégpedig a tekintetben, hogy a humanizmus befogadást vagy helyben segítést jelent-e.

A szakértő a lehetséges részvételi arányról azt mondta, hatalmas változás nem várható, mivel a migráció témája ugyan minden európai országban a levegőben van, de a választható képviselők csak részben változtak meg az európai politikai palettán. Ugyan az Európai Parlamentben már megjelentek migrációellenes, elitellenes, hazafias pártok, de az ezek ellen épült liberális médianyomás miatt az emberek csaknem úgy érzik, hogy a becsületükbe kerülne, ha ezekre a pártokra szavaznának – vélekedett Mráz Ágoston Sámuel.


Kapcsolódó Cikkek

 • 130 éves a Fővárosi Nagycirkusz!

  130 éves a Fővárosi Nagycirkusz!

  Százharminc éve, 1889. június 27-én nyílt meg a budapesti Városligetben az első állandó budapesti cirkusz, a mai Fővárosi Nagycirkusz.

 • A nap képe: Minimaki

  A nap képe: Minimaki

  A barnamakik családjába tartozó sárgaszakállas maki (Eulemur fulvus mayottensis) született a Nyíregyházi Állatparkban.

 • Óriási az érdeklődés a családtámogatások iránt

  Óriási az érdeklődés a családtámogatások iránt

  Hatalmas érdeklődés mutatkozik a nagycsaládosok körében a július elsejével életbe lépő családtámogatási elemek iránt – derült Kardosné Gyurkó Katalin a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökének, a Magyar Hírlapnak adott interjújából.

 • Egymást ölik az ellenzékiek

  Egymást ölik az ellenzékiek

  Az ellenzék továbbra sem vehető komolyan: választási csalás egymás lekutyázása, lopás övezi az ellenzéki előválasztást. Ezek közül a politikusok közel kellene kikerülnie Tarlós István jelenlegi főpolgármester ellenfelének.