2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Ózd

Enyhülhet a munkaerőhiány

Munkaadók és munkavállalók találkoztak a putnoki sportcsarnokban a „Foglalkoztatási együttműködések Nyugat-Borsodban” pályázat szervezésében megrendezett I. Gömöri Állásbörzén. Az eseményen bemutatkozási lehetőséget kaptak a környék kézművesei is, színesítve a foglalkoztatási palettát.

Putnok város önkormányzata – a pályázat gesztoraként – lehetőséget kínált a több mint 30 vállalatnak, hogy a munkaerőpiacon még álláskeresőként regisztrált, vagy éppen munkahelyet változtatni szándékozó emberek számára bemutassák a náluk rejlő lehetőségeket.


– Akkora a munkaerőhiány már térségünkben, hogy az itt kiállító és munkatársakat kereső cégek azonnal, az első hívó szóra elfogadták a meghívást az állásbörzére. Fontos, hogy helybe hozzuk ezeket a rendezvényeket, hiszen az emberek nehezen mozdulnak ki otthonaikból. A megyeszékhelyen megtartott börzékre nem jutnak el, ezért a lehetőségeket kell minél közelebb hozni hozzájuk – mondta el az állásbörze főszervezőjeként dr. Bárdosné Dudás Viktória, a Nyugat-Borsodi Területfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– A magyar kormánynak feltett szándéka, hogy azt a fajta kettősséget, amely a magyar társadalomban foglalkoztatás szempontjából ma megtalálható, próbálja oldani – fogalmazott az állásbörzét megnyitó beszédében Riz Gábor. Az országgyűlési képviselő meglátása szerint a jól képzett munkaerőre nagy szüksége van térségünknek is, az ilyen és ehhez hasonló rendezvények pedig jól segítik a foglalkoztatás bővítését.

Fotó: Lokál
Riz Gábor (balra) a MÁV standjánál

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.