2020. január 21., kedd
Ágnes

Külföld

Eurómilliárdok a migránsok ellátására

Több tízmilliárd eurót költött Németország a bevándorlás kezelésére 2018-ban, derül ki egy friss kormánybeszámolóból. A „Menekültügyi- és integrációs költségek” című dokumentumról a Bild nevű német lap írt részletesen. Soha nem voltak még ilyen magasak a menekültüggyel kapcsolatos kiadások Németországban, mint tavaly – számol be a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A beszámoló alapján a legnagyobb összeget, 7,9 milliárd eurót nem a már Németországban tartózkodó bevándorlók ellátására költötték, hanem a migrációt és a menekülést kiváltó okok felszámolására fordították – írja a portál.


A V4NA beszámolója szerint a szövetségi állam a tartományoknak 7,5 milliárd eurót juttatott menekült-ügyekre. Ebből 1,6 milliárd eurót a menekültek nyilvántartásba vételére és elszállásolására költöttek, 350 millió eurót a kísérő nélküli kiskorúak ellátására, 2 milliárd eurót nyelvi- és integrációs tanfolyamokra, és 1,17 milliárd eurót óvodai- és bölcsődei férőhelyek kialakítására költöttek. Ezeken a költségeken felül pedig 4 milliárd eurót fordítottak a Hartz IV nevű szociális programra, mely a létminimum fenntartását szolgáló szociális és munkanélküli segélyprogram, és szintén sok bevándorlót érint.

Kormányzati előrejelzések szerint a következő években a költségek enyhén csökkenni fognak. A jelenlegi tárgyalások arról folynak, hogy hogyan oszthatók meg a pénzügyi terhek a szövetségi állam és a tartományok között – közli a portál.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek