2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Belföld

Európa jövőt választ

Ma tartják Magyarországon az európai parlamenti választást, amelynek tétje, hogy bevándorlókontinens lesz-e Európa, vagy megőrzi keresztény gyökereit. Sok kérdés merülhet fel a voksolással kapcsolatban, ezért a Lokál összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat. Orbán Viktor miniszterelnök 7 pontos tervet hirdetett a bevándorlás megállítására.

Rendkívüli nyitvatartási rend lép életbe a kormányablakokban az európai parlamenti választás hétvégéjén, május 25-én és 26-án. A kormány minden technikai feltételt biztosít, a szavazáshoz azonban érvényes okmányokkal kell rendelkezni, ezért lép életbe a rendkívüli nyitvatartási rend a kormányablakkal, okmányirodával rendelkező településeken. A teljes lista a kormanyhivatalok.hu oldalon olvasható.


Kormányablak Kőbányán (Fotó: Máté Krisztián)

 

A Nemzeti Választási Bizottság kilenc listát vett nyilvántartásba, a Fidesz–KDNP listája a negyedik helyen szerepel a szavazólapon. A kormánypártok listáján az első helyen Trócsányi László igazságügyi miniszter neve szerepel. Érvényesen szavazni csak a neve feletti körbe tollal írt, két egymást metsző vonallal lehet.

Május 26-án, a választás napján reggel 6-tól 19 óráig lehet szavazni. Az eredményeket várhatóan este 23 óra után lehet nyilvánosságra hozni (akkor zárnak az olaszországi szavazókörök, EP-választás lévén ezt minden EU-s országban meg kell várni).


Miért fontos elmenni?

Orbán Viktor: Akinek számít Magyarország és Európa jövője, annak vasárnap el kell mennie választani!

Akinek számít Magyarország és Európa jövője, annak vasárnap el kell mennie választani! – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzetben szombaton megjelent interjúban. A kormányfő úgy fogalmazott: “a bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!”

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az idén soha nem látott tétje van az EP-választásnak: Európa jövőt választ magának. Szerinte két útról mondhatnak véleményt az európai emberek. Az egyik út a nemzetek Európájának koncepciója, az önálló, szabad országok szabad együttműködése. A másik út egy bevándorlásra és multikulturalizmusra épülő, másfajta Európa, ahol az alapvető értékeink, hagyományaink kérdőjeleződnek meg. Hidvéghi szerint a Fidesz–KDNP az előbbi elképzelést támogatja, ezt tartja hasznosnak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a bevándorlás kérdésében csak egyszer lehet hibázni. Kiemelte: az európai politikában senki nem képviseli hitelesebben, hogy a bevándorlást meg kell állítani, mint a magyar kormány és a miniszterelnök.

MTI/Mohai Balázs

 

Orbán Viktor a bevándorlás megállítására meghirdetett hétpontos programját már jóval több mint másfél millióan aláírták. A tervet az interneten is aláírhatjuk:  tamogatom.fidesz.hu.

 

Orbán Viktor 7 pontja

 1. A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!
 2. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!
 3. Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül!
 4. Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot!
 5. Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!
 6. Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát!
 7. Bevándorlást ellenző vezetők legyenek az uniós intézmények élén!

A magyarok elsöprő többsége változást akar

A válaszadók 81 százaléka szerint változásokra lenne szükség az Európai Unió működésében – derült ki a Századvég Alapítvány közvélemény-kutatásából. „A jelenlegi brüsszeli elit tevékenységéről igen lesújtó a magyarok véleménye” – állapították meg. A felmérésből kiderül: a magyarok 70 százaléka szerint a jelenlegi uniós vezetés rosszul kezeli a tömeges illegális bevándorlás problémáját, és csupán 26 százalék elégedett az unióval e téren.

Az EP-választáson a részvételüket biztosra ígérők 51 százaléka voksolna a Fidesz–KDNP-re. A DK 11, a Jobbik 9, az MSZP–Párbeszéd 7, a Momentum 6 százalékon áll.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriási verseny van a világban a szakképzett munkaerőért

  Óriási verseny van a világban a szakképzett munkaerőért

  Óriási verseny van a világban az országok között a szakképzett munkaerőért, ebben Magyarország jó helyen áll, mutatja ezt az is, hogy minden eddiginél több szakmában tudott versenyzőt nevezni a fiatal szakemberek világversenyére – nyilatkozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az MTI-nek, miután Kazanyban vasárnap felkereste a WorldSkills rendezvényen induló magyar versenyzőket.

 • Augusztus utolsó napjaiban is meleg marad az idő

  Augusztus utolsó napjaiban is meleg marad az idő

  Augusztus utolsó napjaiban is marad a nyárias meleg, 30 Celsius-fok körüli maximumokkal. Továbbra is sok lesz a napsütés, helyenként lehetnek záporok, zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.