2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Életmód

Ez lett a díjnyertes diabetikus torta

Rengeteg pályázat érkezett be a diabetikus receptversenyre, melynek győztese a közelmúltban Bea asszonnyal készíthette el szigorúan cukormentes chia magos joghurtját és datolyaszilvás, zabpelyhes túrós süteményét. A program remekül sikerült, Gáspár Bea szerint a recept születésnapi tortának is tökéletes lenne.

Számtalan konyhatündér jelentkezett a Zafír Kft. által hirdetett diabetikus receptversenyre, amelyen a zsűrit Gáspár Bea alkotta egy személyben. Bár nem volt könnyű a választás, hiszen finomabbnál finomabb ötletek érkeztek, nemrég megszületett a végeredmény, Bea asszony pedig ígéretéhez híven együtt készítette el a nyertessel a legjobbnak ítélt receptet.


„Megmondom a nagyon őszintét, a receptverseny során igen nehéz dolgom volt, mivel sok receptet kaptam és sokat kellett olvasni, de jó szívvel tettem, és jól döntöttem, amikor kiválasztottam Csillát a jelentkezők közül” – mesélte Bea asszony.

Mint mondta, Csilla tapasztaltan mozgott a konyhában, ráadásul új dolgokat is sikerült tanulnia tőle.


„Egyben van a tortám, nem esett szét, és ennek nagyon örülök. Nem az történt, hogy valami nem stimmelt azzal, amit idehozott, hanem születésnapi tortának is tökéletes azok számára, akik diétáznak, cukorbetegek vagy csak vigyáznak a vonalaikra” – tette hozzá.

A kiválasztott nyertes nagyon jól érezte magát Bea asszonnyal, akinek egyúttal meg is köszönte a lehetőséget.

„A mai nap a chia magos joghurtot készítettük el, valamint a datolyaszilvás, zabpelyhes túrós sütit. Nagyon kevés benne a szénhidrát, hiszen zabpehellyel, zabpehelyliszttel és édesítővel készült, fehér liszt egyáltalán nincs benne” – mondta.

Gáspár Bea hangsúlyozta, a cukorbetegség nem játék, amire nagyon fontos lenne mindenkinek odafigyelnie.

„A nagymamám, apukám anyja cukorbeteg volt, neki a lábát is levágták. Lehet, hogy hajlamos vagyok én is erre a dologra, bár remélem nem. Győzőnek a rokonságában olyan is volt, aki megvakult, a keresztanyjának mindkét lábát levágták. Ez egy nagyon komoly dolog, amit senki nem vesz komolyan” – fűzte hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kutyavilág – mancsvezető kezdő ebtartók számára – 1. rész

  Kutyavilág – mancsvezető kezdő ebtartók számára – 1. rész

  Kutyával az élet számtalan boldog pillanatot tartogat. Ahhoz azonban, hogy négylábú társunk valóban sok örömöt okozzon bosszúság helyett, fontos, hogy az első időszaktól következetesen neveljük. A Lokál legújabb sorozatában most két eb és gazdáik fejlődését követhetjük nyomon, akiknek a Gödöllői Kutyasport Központ csapata nyújt segítséget ahhoz, hogy a megismerve a kutyák világát, gondtalan, élményekben gazdag mindennapok köszöntsenek kétlábúra és négylábúra egyaránt.

 • A nevetés gyorsítja a gyógyulást

  A nevetés gyorsítja a gyógyulást

  Dr. Kamilla Karamella és dr. Hablaty nagyvizitjére látogattunk el a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján, ahová 23 éve visznek mosolyt és vidámságot a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány bohócdoktorai.

 • Édes élet cukormentesen

  Édes élet cukormentesen

  Finom édesség mindenmentesen – létezik ilyen? Bizony létezik! Mégpedig Jarjabka Szilvia FitCandy nevű egészséges cukrászdájában. A XIII. kerületi, budapesti cukrászműhelyben ugyanis több mint ötvenféle nyalánkságot kóstolhatunk meg.