EUR: 325,32 Ft
CHF: 290,07 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Belföld

Fidesz: Karácsony Gergely mondja fel a botrányos parkolási szerződéseket!

A zuglói Fidesz továbbra is arra szólítja fel Karácsony Gergely kerületi polgármestert, hogy mondja fel a “botrányos parkolási szerződéseket” – közölte Rozgonyi Zoltán, a Fidesz zuglói frakcióvezetője, alpolgármester szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón, ahol arra reagált, hogy Karácsony Gergely csütörtökre egyeztetést kezdeményezett a témában.

A fideszes politikus a tervezett megbeszélést “elképesztő látszattevékenységnek” minősítette, ami szerinte újabb bizonyíték Karácsony Gergelynek – aki egyben az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje – az alkalmatlanságára.


Zuglóban a parkolás minden egyes nap egymillió forint kiadást terhel az önkormányzatra, lassan elérik az egymilliárd forintnyi veszteséget – mondta, hozzátéve: még mindig nem tudják, miért működhet tovább ez a “pénzszivattyú”.

Az azonban biztos – folytatta Rozgonyi Zoltán -, hogy nem látszategyeztetésekre van szükség, hanem tettekre, ezért a csütörtöki találkozón a Fidesz nem vesz részt, nem asszisztál “Karácsony időhúzásához”, és nem legitimálja a “botrányos parkolási szerződéseket”.


Felszólította a polgármestert, hogy ha kicsit is érdekelt a megoldásban, ne legyen gyáva, és szavazza meg hétfőn a tényfeltáró munkacsoport létrehozását az ügyben.

Arra a felvetésre, hogy a Fidesz is megszavazta a zuglói parkolási rendszert, az alpolgármester-frakcióvezető úgy reagált: a Fidesz azt támogatta, hogy a zuglóiak le tudjanak parkolni a lakásuk közelében, és ahhoz adták a szavazatukat, hogy a kerületi parkolási rendszer működőképes legyen. Azért, hogy ez nem így történt, a polgármesteré a felelősség – jelentette ki.

Rozgonyi Zoltán egyúttal újra felvetette, hogy amíg nem oldódik meg az ügy, addig legyen ingyenes a parkolás a kerületben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gulyás Gergely Német-Magyar Barátság Díjat kapott

  Gulyás Gergely Német-Magyar Barátság Díjat kapott

  Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója vehette át a Német-Magyar Barátság Díjat Arne Goberttől, a Német Gazdasági Klub (DWC) elnökétől szombat este a Pesti Vigadóban.

 • Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

  Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

  Máté evangéliuma nemcsak arra figyelmeztet, hogy minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, hanem a hitet is élteti mindannyiunkban, hogy a lélekben önmagára találó nép lélekszámban is gyarapodásnak indul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Taksonyban, az új református templom és közösségi ház felszentelésén.

 • Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

  Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

  Megújult a fővárosi XII. kerületben található Svábhegyi Bölcsőde, a több mint félmilliárd forintos fejlesztés keretében két új épületszárnnyal bővült az intézmény épülete, valamint annak környezetét is rendbe tették.