EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Belföld

Zuglói parkolási botrány! Erre szólítja fel a Fidesz Karácsony Gergelyt

A Fidesz zuglói választókerületi elnöke arra szólította fel Karácsony Gergelyt (Párbeszéd), a kerület polgármesterét, hogy ne keressen további kifogásokat a zuglói parkolási szerződések felmondására, hanem hajtsa végre az önkormányzat döntését.

Jelen Tamás pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt: hétfő óta egyre nagyobb a káosz a zuglói parkolásban, amiből látható, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan a kerület vezetésére. Hangsúlyozta: ahelyett, hogy Karácsony Gergely végrehajtotta volna az önkormányzat döntését és felmondta volna a parkolás-üzemeltetési szerződéseket, illetve ingyenessé tette volna a parkolást a zuglóiaknak, “tovább megy az időhúzás”.


Hangsúlyozta: Karácsony Gergely folyamatosan másokat okol saját alkalmatlansága miatt, mások háta mögé bújik, másokat mutat fel bűnösként a nyilvánosság előtt, így eddig a Fidesz, a testület és a főváros volt a hibás. Jelen Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy a kerület jegyzője törvényességi kifogást nyújtott be a testület döntése ellen, ezért arra vár választ Karácsony Gergelytől, ő kérte-e a jegyzőjét, hogy tovább akadályozza a parkolási szerződések felmondását és az ingyenes parkolás bevezetését. Megjegyezte: a polgármester már a harmadik jegyzőjét fogyasztja, és nem kizárt, hogy lesz negyedik is a sorban.

Jelen Tamás azt követelte Karácsony Gergelytől, hogy “ne keresgéljen további kifogásokat és ne tárgyalgasson zárt ajtók mögött a testület döntéseivel szemben”, hanem hajtsa végre a döntéseket, amelyeket Zugló képviselőtestület a Fidesz javaslatára kezdeményezett.


Karácsony Gergely azt se ismételgesse, hogy szerződés le fog járni, hiszen minden egyes nap plusz egy-egy millió forint rakódik az eddigi milliárdos nagyságrendű veszteséghez – hangoztatta Jelen Tamás. Kiemelte: Zuglónak nincs ideje arra, hogy a polgármester alkalmatlansági további veszteségbe sodorja a kerületet.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Katások nyugdíjjogosultsága 2019-ben

    Katások nyugdíjjogosultsága 2019-ben

    A kisadózó vállalkozás a főállású kisadózó után 2019-ben változatlanul havi 50 ezer forint, vagy – választása szerint – havi 75 ezer Ft, míg a főállásúnak nem minősülő kisadózó után havi 25 ezer forint tételes adót fizet a bevételi értékhatárig (a szintén változatlan 12 millió forint erejéig, viszont e tekintetben nagyon kedvező változás idén, hogy az alanyi áfamentes értékhatár is 12 millió forintra nőtt).

  • Fülöp Attila: A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek

    Fülöp Attila: A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek

    A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek, hiszen a gyermekeknek a családban van a legjobb helyük – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Befogadlak nevű nevelőszülői program országjárásának záróhelyszínén, a budapesti Várkert Bazárban.