EUR: 323,38 Ft
CHF: 291,57 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Sport IV.kerület

Floch Bernadett: Évek kemény munkája van a győzelmem mögött

Az újpesti Floch Bernadett hazánk első profi rúdtánc-világbajnoka. A kétszeres junior-világbajnok Angliában, a London melletti Hatfield városban rendezett Pole Theatre World-versenyen tudott nyerni, ezzel ő az első profi Pole Theatre magyar világbajnok!

A jó kondi elengedhetetlen (Fotó:mti)

 

Floch Bernadett tíz év szinkronúszás után 2011-ben kezdett el rúdtáncolni. Magyarország első juniorkorú versenyzőjeként két világbajnoki címet és két Európa-bajnoki aranyat nyert. A Pole Theatre-versenysorozat a világ legszórakoztatóbb és egyben egyik legrangosabb rúdtáncversenye, ahol a versenyzők egy történetet mesélnek el, kötöttségek nélkül. A versenyt négy állandó kategóriában – művészi, drámai, komédia és klasszikus – rendezik.

A profi kategóriában a világ legjobbjai versenyeznek. Az egyes országokban megrendezett nemzetközi megmérettetések kategóriagyőztese jogosultságot szerez, hogy nevezzen a világdöntőre, de a győzelemmel még nem automatikus a részvétel, előbb egy nemzetközi zsűri kiválasztja kategóriánként azt az öt versenyzőt, aki a legjobbak között is a legkiemelkedőbb, végül ők indulhatnak a világbajnokság döntőjében. Most erre a kategóriára kvalifikálta magát az újpesti versenyző, aki korábban már több Pole Theatre komédiakategória-győzelmet tudhat magáénak.
– A világbajnokságon a comedy, azaz a művészi kategóriában indultam. Itt nagyon sok múlik magán a történeten és a poénokon. Az alap a rudas trükkök szép kivitelezése, mindehhez egy színházat, minél nagyobb show-t kell a színpadra vinni. Nem csak fizikálisan kell a topon lenni, mindenre oda kell figyelni, az előadásmódra, a ruhára, a díszletre, a háttérvideóra, és ezeknek összhangban kell lennie. A négyperces gyakorlatomon belül kétszer kellett átöltöznöm, és hét szereplő volt még rajtam kívül, akiknek ezúton is köszönöm, hogy eljöttek velem – mondta Bernadett, aki hozzátette, hogy a győzelmekig vezető úton nagyon sok mindent megtanult.
– Évek kemény munkája van minden eredményem mögött. 2017-ben is ott voltam már a Pole Theatre World-verseny öt döntőse között, akkor nagyon csalódott voltam, hogy nem nyertem. Nemegyszer volt, hogy sírva jöttem le a színpadról, mert akkor úgy éreztem, hogy nagyon elrontottam a gyakorlatomat.


Nos, most már nyugodtan ki lehet jelenteni: Bernadetté a világ legszórakoztatóbb rúdtáncelőadása.

Kapcsolódó Cikkek