EUR: 326,52 Ft
CHF: 289,74 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Belföld

Fővárosi közterület-felügyelők új szerepben

Új szerepkörükben is helytálltak a Fővárosi Önkormányzati Rendészet Igazgatóságának (FÖRI) felügyelői. Az építkezéseken talált világháborús bombák hatástalanításához kiürítették a környékbeli lakóházakat, irodákat, majd lezárták a veszélyes területet.

A fővárosi építkezések során a munkások csak idén négy helyszínen találtak olyan pusztító erejű, fel nem robbant világháborús bombát, amelyek hatástalanításához és elszállításához ki kellett üríteni a környék lakóházait és biztosítani a lezárt helyszínt. Utóbbi feladatok végrehajtásában a rendőrökön kívül a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság több, mint száz felügyelője is részt vett.


Ők végtelen türelemmel magyarázták el a lakóknak, miért van szükség a rendkívüli óvintézkedésekre. Miközben a felügyelők biztonságos helyre kísérték a magányosan élő, idős, betegeket, volt, aki az út során az életéről, a távol élő fiáról, unokájáról mesélt. A FÖRI munkatársai pedig türelmesen meghallgatták őket.

„Az első, és egyben legnagyobb területet érintő eset a XXII. kerületben történt, ott 120 munkatársam vett részt a lakosság tájékoztatásában, a terület lezárásában, és őrzésében – nyilatkozta lapunknak Hermann Gábor a FÖRI szolgálati igazgatóhelyettese.


– Ott a honvédség tűzszerészei két darab, egyenként egytonnás robbanótestet hatástalanítottak. Két nap múlva már a belváros szívében, a Vörösmarty téren zajló építkezésen találtak egy robbanótestet. Rögtön riasztottuk a munkatársainkat, a rendőrökkel kiürítettük a veszélyessé vált területet. A harmadik eset is emlékezetes marad, hiszen a BAH csomópont mellett talált robbanótest hatástalanításához előbb több, mint félezer lakást és számtalan irodát kellett kiürítenünk.  A legutolsó, a Bozsik stadion mellett talált negyedtonnás brit légibomba elszállítása előtt a kollégáim a kiürítésben és biztosításban már rutinszerűen működtek közre a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársaival. Büszke vagyok rájuk, hiszen mindannyiszor helytálltak ott, ahonnan kis túlzással mindenki menekült.”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Sárverseny

  A nap képe: Sárverseny

  Az évente megrendezett Maldon Mud Race jótékonysági esemény versenyzői Essex-ben, a Blackwater folyó sáros partján mászva versenyeznek egymással és ezzel különböző jótékony célokra gyűjtenek pénzt.

 • A családban a jövő, nem a migrációban

  A családban a jövő, nem a migrációban

  Május 26-án sorsdöntő választást rendeznek Magyarországon. A tét nagy, ugyanis azt kell eldöntenünk, hogy a keresztény kultúránk megőrzése mellett tesszük le a voksunk, vagy a bevándorlást támogatjuk.

 • Orbán Viktor: Identitásunk megvédése Európa jövője

  Orbán Viktor: Identitásunk megvédése Európa jövője

  Magyarország a sorozatos európai válságok után azt a következtetést vonta le, hogy meg kell őrizni az identitást, meg kell védeni a biztonságot, és tovább kell erősíteni a versenyképességet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a ZalaZone zalaegerszegi járműipari tesztpálya első ütemének átadásán.

 • Nyomoznak a jobbikos aláírások miatt

  Nyomoznak a jobbikos aláírások miatt

  Nyomozást rendelt el a BRFK a Jobbik EP-választási ajánlóívein szereplő valótlan aláírások miatt – közölte a Magyar Nemzet. A lap információi szerint az ügyben feljelentést tett, korábbi jobikos Bertók Márton már ki is hallgatták az ügyben.