EUR: 323,46 Ft
CHF: 290,52 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Extra

Fülvédőben pihen édesanyja koncertjein Mihályi Réka kislánya

Alig három hónapos Adél, a Fonogram-díjas jazzénekeső, Mihályi Réka kislánya, de a kicsi elmaradhatatlan résztvevő édesanyja koncertjein. De hogy az alvásidő is meglegyen, a csöppség egy aprócska fülvédővel a fején pihen, amíg édesapja, Romhányi Áron zeneszerző a babakocsit tologatja.

Adél már a mama pocakjában megszokta a zenét

Nagyszerű énekesnő, jogi diplomával, ragyogó külsővel és már színésznőként is kipróbálta magát. Mihályi Réka élete azonban akkor lett teljes igazán, amikor februárban megszületett kislánya, Adél.

– Apás szülés volt, ami csodálatos élmény mindkettőnknek, hiszen együtt élhettük át – mesélte a Lokálnak Mihályi Réka. – Az megmaradt emlékként, hogy Áron, a két fájás között remek hangulatban diskurált a szülészorvosommal, még a csillagászat is szóba került köztük. Aztán a kezünkbe fogtuk Adélt, és mindketten tudtuk: ez életünk legvarázslatosabb pillanata. Azóta folyamatosan tanulok a kislányomtól, neki köszönhetem, hogy rájöttem a dolgok nem mindig feketék vagy fehérek, nem lehet, és nem is kell mindent megtervezni, az élet a legjobb rendező.

Mihályi Réka gyermekcentrikus családban nevelkedett, édesanyja óvodapedagógus, így az énekesnő számára természetes volt, hogy nem csak a felnőtteknek énekel. Első gyermeklemezét a megjelenés előtt anyukája segítségével ovisok tesztelték.

– Ahogy elkészült egy dal a Masni és Pocó albumra, édesanya megmutatta az óvodásoknak és jegyzeteket készített hozzá a reakciókból – mesélte Réka. – Ha például a dalt hallva a fiúk léggitározni kezdtek, a lányok pedig ugrálásba fogtak, akkor tudtuk, hogy a rockosabb hangzás lesz a nyerő.

A dalokat Réka kedvese, Romhányi Áron szerezte. Nem meglepő, hogy a zenész pár kisbabája első pillanattól fogékony a dallamokra.

– A terhesség nyolcadik hónapjáig koncerteztem, így Adél már a hasamban ismerkedett a zenével – folytatta az énekesnő. – Születése után pedig kezdetektől reagálni kezdett arra, ha énekelek neki, vagy ha az édesapja zongorázik. Eleinte csak figyelt, mostanában már gügyög, buborékokat fúj és a maga módján ő is énekel velem.


Adél igazi “mobil baba”, Réka és Áron viszi magával a koncertekre is. Míg anya énekel, apa tologatja a babakocsit.

A nyugodt pihenés érdekében a kicsi kapott egy fülvédőt a koncertekre

– Vettünk neki egy apró fülvédőt, hogy a hangos zene ne zavarhassa meg, ennek köszönhetően hatalmasakat képes aludni, míg én a színpadon vagyok.

A párnak szerencsére bőven van fellépése, a közelgő gyermeknapi hétvégén három helyszínen is fellépnek a Masni és Pocó lemez zenei anyagával. De Réka azt is elárulta, sokkal érzékenyebb lett, mióta kisbabája van.

– Amikor először énekeltem anyaként a Gézengúzia című dalt, végig könnyeztem az örömtől. – Elnéztem a körém gyűlt apróságokat, az okosan csillogó tekintetüket, és eszembe jutott, hogy nekem is van egy ilyen csodás apró kis emberkém… nincs ennél szebb dolog az életben!

Az énekesnő hozzátette, első gyerekesként az aggódó szülők táborába tartozik.

– Azt hiszem, eléggé “paramami” vagyok – nevetett Mihályi Réka. – De szerencsére a legnehezebb pillanatokban Áron közbelép és mindig képes megnyugtatni. Mióta hárman vagyunk, azóta érzem igazán, milyen kerek, milyen gyönyörű a világ!

Kapcsolódó Cikkek

  • Avicii barátnője újra szerelmes

    Avicii barátnője újra szerelmes

    A tavaly tragikusan elhunyt Avicii féltve őrizte magánéletét. Halála után azonban kiderült: évek óta boldog párkapcsolatban élt Tereza Kacerová modellel, akinek kisfia is apjaként szerette a DJ-t.

  • Ascot, a puccos királyi kalapok parádéja

    Ascot, a puccos királyi kalapok parádéja

    A Royal Ascot néven futó lóverseny kétségkívül a világ legpuccosabb sporteseménye. A végeredménynél itt ugyanis sokkal izgalmasabbnak számít, hogy ki milyen kalapban jelenik meg.