EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb Debrecen

Gasztroélményekkel vár a Debrecziner Gourmet Fesztivál!

Az egyik legjobb gasztronómiai rendezvény a Debrecziner Gourmet Fesztivál, mely a Nagyerdőn a Békás-tónál szerez június 14. és 16. között újabb híveket magának a finom falatokkal. Több mint huszonöt kiállító – köztük éttermek, cukrászdák, kistermelők – mutatkozik be idén.  

Papp László polgármester elmondta: a fesztivál iránt évről évre nagyobb az érdeklődés, már nemcsak a város lakosai keresik fel a rendezvényt, hanem a régióból és az ország más vidékeiről is egyre többen érkeznek. Céljuk az, hogy a Debrecziner Gourmet Fesztivál idővel a régió legjelentősebb gasztronómiai eseménye legyen.


A város elindítja a Szakképzési Centrummal közösen a Debrecziner Gourmet Akadémiát, melynek kurzusain a fiatalok neves szakemberektől tanulhatnak. Balogh Károly, a Debrecen Gasztronómiájáért Alapítvány kuratóriumi tagja elmondta: a gasztronómia iránt érdeklődő fiatalok képzése kedvező fogadtatásra talált a szakma képviselőinek körében. Ezt bizonyítja az is, hogy a fesztiválon bemutatkozó valamennyi étterem 50 ezer forinttal támogatja az akadémia elindítását, amit még a város is kiegészít.

Dudás Szilárd, a fesztivál szakmai vezetője kiemelte: az idei rendezvényen 14 hagyományos és több street food étterem ételeit kóstolhatják az érdeklődők. Ezenkívül cukrászdák, környékbeli kistermelők, valamint Szabadfi Szabolcs pék kovásszal készült kenyereinek kínálatából is válogathatnak a látogatók. Az ételek mellett széles italkínálattal, koncertekkel várják a vendégeket. Idén is átadják a tavaly hagyományteremtő szándékkal elindított Debrecziner Gourmet-díjat, amelyet a közönség szavazata alapján legjobbnak ítélt étterem kap meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.