2020. április 02., csütörtök
Áron

Budapest IV.kerület

Göröcs Jánost köszöntötték

A 80. életévét szerdán betöltő Göröcs János 62-szeres magyar válogatott labdarúgót köszöntötték Újpesten.

Göröcs János 1957 és 1972 között játszott az Újpesti Dózsában, melynek színeiben 339 mérkőzésen 109 gólt szerzett. A lila-fehérekkel ötször nyert magyar bajnokságot, kétszer Magyar Kupát, a Kupagyőztesek Európa Kupájának 1961–62-es kiírásában gólkirály lett, a magyar válogatottal 1962-ben világbajnoki ötödik helyet, 1960-ban a római olimpián pedig bronzérmet szerzett. Edzőként Iránban, valamint Újpesten dolgozott, a felnőttcsapatot 1985 és 1988 között irányította: 1987-ben második, egy évvel később harmadik helyen végzett az együttessel.


Wintermantel Zsolt polgármester is köszöntötte az újpesti legendát (Fotó: UTE Baráti Kör facebook)

Göröcs 1994-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, 2012-ben Budapest díszpolgára lett, 2015 óta a Magyar Érdemrend középkeresztje birtokosa, 2016-ban az MLSZ életműdíjasa lett.
Az UTE Baráti Kör által szervezett ünnepségen, melyet egy IV. kerületi étteremben tartottak vacsorával egybekötve, részt vett többek között Varga Mihály pénzügyminiszter, Wintermantel Zsolt Újpest polgármestere, továbbá Őze István, az UTE klubigazgatója. Az egykori csatárnak Orbán Viktor miniszterelnök levélben kívánt jó egészséget, Őze István pedig pecsétgyűrűt adott át az ünnepeltnek, aki röviden csak annyit mondott: most nagyon ideges, ezért egyszerűen csak mindenkinek köszön mindent.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.