2019. november 13., szerda
Szilvia

Budapest IV.kerület

Göröcs Jánost köszöntötték

A 80. életévét szerdán betöltő Göröcs János 62-szeres magyar válogatott labdarúgót köszöntötték Újpesten.

Göröcs János 1957 és 1972 között játszott az Újpesti Dózsában, melynek színeiben 339 mérkőzésen 109 gólt szerzett. A lila-fehérekkel ötször nyert magyar bajnokságot, kétszer Magyar Kupát, a Kupagyőztesek Európa Kupájának 1961–62-es kiírásában gólkirály lett, a magyar válogatottal 1962-ben világbajnoki ötödik helyet, 1960-ban a római olimpián pedig bronzérmet szerzett. Edzőként Iránban, valamint Újpesten dolgozott, a felnőttcsapatot 1985 és 1988 között irányította: 1987-ben második, egy évvel később harmadik helyen végzett az együttessel.


Wintermantel Zsolt polgármester is köszöntötte az újpesti legendát (Fotó: UTE Baráti Kör facebook)

Göröcs 1994-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, 2012-ben Budapest díszpolgára lett, 2015 óta a Magyar Érdemrend középkeresztje birtokosa, 2016-ban az MLSZ életműdíjasa lett.
Az UTE Baráti Kör által szervezett ünnepségen, melyet egy IV. kerületi étteremben tartottak vacsorával egybekötve, részt vett többek között Varga Mihály pénzügyminiszter, Wintermantel Zsolt Újpest polgármestere, továbbá Őze István, az UTE klubigazgatója. Az egykori csatárnak Orbán Viktor miniszterelnök levélben kívánt jó egészséget, Őze István pedig pecsétgyűrűt adott át az ünnepeltnek, aki röviden csak annyit mondott: most nagyon ideges, ezért egyszerűen csak mindenkinek köszön mindent.

Kapcsolódó Cikkek

 • Műhelytitkok a Zsolnay Manufaktúrából

  Műhelytitkok a Zsolnay Manufaktúrából

  Néhány háttel a József Nádor téri Zsolnay kút átadása után a kút készítői lapunknak árulták el a készítés műhelytitkait. Megtudtuk, hogy a kút ötvennégy darabból áll, tizenkilenc ember dolgozott rajta, és több mint egy tonna formázómasszát használtak a készítéséhez.

 • Éttermi etikett

  Éttermi etikett

  Az éttermi viselkedéskultúra nem merül ki abban, hogy képesek vagyunk az étlapról rendelni, és tudjuk, kinek kell először belépni az étterembe, vagy ki választ asztalt.

 • Szeretjük a Naplás tavat

  Szeretjük a Naplás tavat

  A kerületi önkormányzat immár hatodik alkalommal szervezi meg a „Szeretjük a Naplás-tavat” természetvédelmi programot a kerületi óvodák nagycsoportosai számára.