EUR: 323,38 Ft
CHF: 291,57 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Győr

Győri zenekar az önismeret és a siker útján

Az Úton sikerét követve új videóval jelentkezett a győri Name Project. A Viszem magammal egy igazán cselekményes klip, amely hétköznapi történetet mesél el. Olyan küzdelmekről, amelyeket egyszer vagy többször mindenki megvívott már az élete során.

Mégsem olcsó közhelyeket pufogtatnak a srácok, hanem önismereti útra hívnak mindenkit. És hogy hogyan pattant ki az dalszöveg és a klip ötlete Illés Zoltán énekes és dalszerző fejéből, arról már az érintett mesélt.


– Minden ember életében eljön az az időszak, amikor felteszi magának a kérdést: miért? A dal felidézi életemnek azt a részét, amikor ez velem is megtörtént, hasonlóképpen, mint ahogy a történetben látható, olyan formában, mintha álmot látnánk az álomban.

A Name Project egytől-egyig képzett zenészekből áll
Fotó: Sajtófotó

Főhősünk a kisfilmben kénytelen szembenézni zaklatott múltjával, amely éjszaka sem hagyja nyugodni: újra és újra átéli, miközben halad előre az önmegvalósítás útján. Rossz munkahelyi légkör, rossz párkapcsolat, helykeresés… Csupa-csupa mindenkit érintő, megoldásra váró szituáció, s a nagy kérdés: az újrakezdés reményében képesek vagyunk-e kilépni a nem élhető szerepből? Persze ez is kiderül a klipből, amelyet – csakúgy, mint az Útont – Egri Richárddal forgattak le a Name Project-es fiúk.


– Leültünk Egri Richárddal, a klip rendezőjével és operatőrével, megmutattam a dalt, és csak jöttek a gondolatok! – folytatta Illés Zoli. – A dal szövegvilágából adódott, hogy egy ember kálváriájából kivezető utat kell elmesélnünk három percbe sűrítve. Nem kellett messzire mennünk, hogy olyan helyszíneket találjunk, ahol visszaadhatjuk a történetet. Gyönyörű városunk van, minden megtalálható itt, ami az álmaink megvalósításához kell.

A Viszem magammal című igazi önismerethez segítheti hallgatóját
Fotó: Sajtófotó

A Name Project azért két külső helyszínt is választott: az egyik Dunakiliti, ahol egy hotel bowlingpályáján forgattak, illetve a bécsi Práter, amely segített a képi világot még gazdagabbá tenni. – Izgalmas és egyben fárasztó egy ilyen forgatás, de minden, amiből maradandót alkothatunk, feledteti a nehezebb részét, és csak a jó érzés marad. Szükség volt statisztákra a koncertképekhez, illetve a pub helyszínén, s örülünk, hogy mindenki jókedvűen vállalta a szereplést. A szerelmespárt Dukai Anett és Szedeli Csaba alakította, úgy gondolom, élvezték a szerepet. Remélem, mindenkinek átjön az üzenet, s úgy fogják szeretni ezt a dalt és klipet, ahogy mi magunk szeretjük! – zárta szavait a Name Project frontembere.

Kapcsolódó Cikkek