2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Belföld

Hamarosan elindul az e-jegyrendszer

Már nem kell sokat várni, ugyanis egy hónapon belül a budapesti közösségi közlekedésben elindulhat az e-jegyrendszer kísérleti programja. 

A főváros és a kormány megállapodása értelmében ez a jegyrendszer nemcsak Budapestet, hanem az egész országot le fogja fedni.


Sem az elektronizált közösségi közlekedési jegy, sem az állatkerti-vadasparki digitalizált belépőjegyek nem terhelik pluszköltségekkel a lakosságot, azaz hagyományos jegyáron vehetők igénybe – mondta Juhász Edit  államtitkár a Mobilfizetési Szimpóziumon.

A modern közösségi közlekedés egyik legfontosabb eleme a készpénzmentes jegy- és bérletvásárlás, az elektronizált jegy, ezt fogja támogatni a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. – tette hozzá az államtitkár.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

  Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

  Hatalmas lehetőséget jelentenek a magyar akvakultúra ágazat számára az uniós halászati támogatások 2020 utáni elosztására vonatkozó szabályok, amelyeket a Mezőgazdasági és Halászati Tanács elfogadott – közölte Nagy István agrárminiszter Luxembourgban az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint.

 • Emberölés áldozata lett egy tiszafüredi nő

  Emberölés áldozata lett egy tiszafüredi nő

  Emberölés áldozata lett az a tiszafüredi nő, akit férjével együtt holtan találtak június 16-án otthonukban – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.

 • Elkezdődtek az idei Erzsébet-táborok

  Elkezdődtek az idei Erzsébet-táborok

  Elkezdődtek az Erzsébet-táborok, idén nyáron mintegy harmincezer gyermek nyaralhat Zánkán – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.