2019. december 06., péntek
Miklós

Sport

Hat évig tartott a bronz-korszak

Ilyen a sport, senki nem gondolta, hogy örökre kibéreltük a bronzérmes helyezést – így kommentálta kérdésünkre Arató Zsolt, az érdi önkormányzat sajtófőnöke, hogy a K&H Liga 2018/2019-es bajnoki sorozatában az Érd csapata a negyedik helyen végzett. A hat éve tartó bronz sorozat megszakadt, de az optimizmus töretlen.

Begyűjtötte a fontos két pontot az Érd a Dunaújváros otthonban a K&H női kézilabda liga 26. zárófordulójában. A magabiztos nyolc gólos győzelem (24-32) feledtette a bronzéremhez szokott érdi szurkolókban az elmúlt hetek rossz szériáját, aminek köszönhetően az érdi lányok idén csak a bajnokság negyedik helyét tudták megszerezni. A mérkőzésen végig vezetve győztek, úgy, hogy a gólok felét két játékosuk, Katarina Krpez Slezák (11) és Szabó Laura (5) lőtték. A negyedik hely így végül nem volt veszélyben, hiába győzött a Vác hazai pályán a Debrecen ellen egy utolsó percben szerzett góllal 35-34-re.

Katarina Krpez-Slezak, az Érd szerb jobbszélsője lett a 2018/2019 bajnokság gólkirálynője 200 góllal. 
Fotó: erdhandball.hu

– Egy évtized alatt a csapat az NB1/B-ből a világ legerősebb bajnokságának élvonalába küzdötte fel magát. Ez szinte példa nélküli a hazai kézilabda történetében, reagált Arató Zsolt sajtófőnök a T. Mészáros András polgármesternek feltett kérdéseinkre. – Kilenc évvel ezelőtt jutottunk fel az NB1-be, ahol rögtön a hetedik helyen zártunk az első évben. A következő évben negyedik, majd hat éven keresztül 3. helyen végzett a csapat.


A sajtófőnök kiemelte, az Érd csapata ebben az évben a már meglévő két ezüst és egy bronz mellé a második bronzérmet is begyűjtötte a Magyar Kupában. Az idei szezonban szinte végig bronzérmet jelentő helyen állt a bajnokságban. A világsztárokat vásárló, az idei EHF-kupát veretlenül nyerő Siófokot nagyon okos és kiváló játékkal legyőzték hazai pályán (30–26). Az ezt követő három mérkőzés azonban nem sikerült a narancssárgáknak így csúsztak le a harmadik helyről.

Szabó Edina, az Érd vezetőedzője a női kézilabda Magyar Kupa harmadik helyéért játszott Dunaújvárosi Kohász KA – Érd HC mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban idén márciusban MTI/Czeglédi Zsolt

– A szezon alaposabb értékelésére minden évben a bajnokság után kerül sor. Hat bronzérmes év után ez a bajnokság így alakult, de gyenge teljesítménynek semmiképpen sem nevezném. Ilyen a sport, senki nem gondolta, hogy örökre kibéreltük a bronzérmes helyezést – véleményezett a csapatot fenntartó Érd Sport Kft. 100 százalékos tulajdonosa, az önkormányzat nevében. A sajtófőnök, Szabó Edina vezetőedző felelősségét firtató kérdésre hangsúlyozta, nem történt semmi rendkívüli, aminek az okait keresni kellene. 


Ismeretes, hogy tavaly nyáron az önkormányzat váratlanul menesztette az Érdi Sport Kft. ügyvezetőjét, akivel együtt a stáb egy része is önként távozott. A város vezetőségének nevében nyilatkozó sajtófőnök szerint azonban a csapat gazdasági hátterét biztosító cég vezetésében történt változások nincsenek hatással a sportszakmai kérdésekre. Szabó Edina és Rácz Mariann 9 éve vezeti az érdi női kézilabda csapat szakmai munkáját, az eddig elért eredmények magukért beszélnek.

Emellett kiemelte az idei szezonnal kapcsolatban, hogy az érdi jobbszélső, Katarina Krpez-Slezak lett a bajnokság gólirálynője a világ legerősebb bajnokságában. 

 – Ha kikapnak is, az érdi lányok a legjobbak! – idézte T. Mészáros András, polgármester szavait.

Számíthatnak a szurkolókra

Az Orange Dragons R1R2 szurkolói csoport tagjai a más fórumokon megnyilvánuló csalódott hangokkal ellentétben kinyilvánították, hogy az ÉRD szurkolói tábora, mint a hazai kézilabdasport egyik legelkötelezettebb, legösszetartóbb közössége továbbra is a csapat mellett áll. 

Kapcsolódó Cikkek