EUR: 345,82 Ft
CHF: 320,03 Ft
2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Belföld

Hatalmas győzelmet arathat a Fidesz-KDNP vasárnap

Az öt évvel ezelőttinél is nagyobb győzelmet arathat a Fidesz–KDNP a vasárnapi európai parlamenti választáson – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet számára készített legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A kutatás adatai szerint a kormánypártok a szavazatok 54 százalékára számíthatnak a felmérés szerint, amellyel 13 mandátumhoz juthatnának – írta a Magyar Nemzet.


A kutatás 32 százalékos részvételt jelez előre, a Fidesz–KDNP első helyezése nem kétséges, viszont a második helyre hárman is pályáznak. A Nézőpont elemzése szerint 10 százalékon áll az MSZP–Párbeszéd, a Jobbik és a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) is. A helyezési sorrendet az fogja eldönteni, hogy melyik párt tudja a legjobban mozgósítani szavazóit a voksolás napján. Az egyelőre nagyon valószínű, hogy ezek a pártok két-két mandátumot megszereznek a vasárnapi megmérettetésen – írja az Origo.

A lap beszámolója szerint a Jobbik mintegy tíz százalékkal rosszabb eredményre számíthat, mint 2018. április 8-án. A kutatás szerint jó esélye van a mandátumszerzésre a Momentumnak és az LMP-nek. Előbbi a szavazatok hat százalékára számíthat, míg utóbbi ötszázalékos eredményben reménykedhet, így mindketten egy-egy képviselőt küldhetnének az Európai Parlamentbe.


A Nézőpont legutóbb áprilisban mérte a pártok támogatottságát, amikor a kormánypártok 57 százalékon álltak a biztos szavazó pártválasztók körében. A Jobbik azóta szintén rontott egy százalékpontot, az MSZP–Párbeszéd támogatottsága változatlan. A kutatást a Nézőpont Intézet a Magyar Nemzet megbízásából készítette – számol be az Origo.

Mint arról korábban a Lokál is beszámolt, vasárnap rendezik Magyarországon az európai parlamenti választást, amelynek tétje, hogy bevándorlókontinens lesz-e Európa, vagy megőrzi keresztény gyökereit.

Orbán Viktor 7 pontja

  1. A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!
  2. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!
  3. Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül!
  4. Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot!
  5. Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!
  6. Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát!
  7. Bevándorlást ellenző vezetők legyenek az uniós intézmények élén!

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek