EUR: 323,46 Ft
CHF: 290,46 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Belföld

Hatalmas sikert hozott a honvédelem napja

Tízezrek voltak kíváncsiak az egyre korszerűbbé váló, modernizálódó magyar haderő bemutatkozására a honvédelem napja alkalmából a hétvégén tartott rendezvényeken. A Budaörsi repülőtéren Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára elárulta: a honvédség fejlesztésére idén minden eddiginél több pénzt juttat a kormány.

Az Orbán-kormány már az előző ciklusban megkezdte a magyar haderő reformját, idén azonban a tízéves Zrínyi 2026 program „turbófokozatra” kapcsol. A szaktárca politikai államtitkára, Németh Szilárd szombaton a Budaörsi repülőtéren bejelentette: 2019-ben rekordköltségvetésből, 513 milliárd forintból gazdálkodhat a honvédség, amiből 150 milliárd jut haditechnikai fejlesztésre. Az eddigi fejlesztések eredményei, például a korábban megvásárolt Leopard 2 A7 típusú harckocsik és PzH 2000 típusú önjáró lövegek máris lenyűgözték a nagyközönséget a honvédelmi napon tartott rendezvényen, ahová több mint 30 ezer érdeklődő látogatott el.


De ugyanilyen népszerűek voltak a budai várban tartott programok is, ahol tegnap a hagyományőrzők szinte teljes egészében újrajátszották az 1849. május 21. előtti eseményeket, amikor is a magyar forradalmi csapatok 17 napnyi ostromot követően elfoglalták az erődöt az osztrák császári csapatoktól. Újra eldördültek a császári ágyúk, amelyek aztán végleg elhallgattak, amikor a hős honvédek szuronyrohama közepette a Habsburg-hadak letették a fegyvert.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • 130 éves a Fővárosi Nagycirkusz!

  130 éves a Fővárosi Nagycirkusz!

  Százharminc éve, 1889. június 27-én nyílt meg a budapesti Városligetben az első állandó budapesti cirkusz, a mai Fővárosi Nagycirkusz.

 • A nap képe: Minimaki

  A nap képe: Minimaki

  A barnamakik családjába tartozó sárgaszakállas maki (Eulemur fulvus mayottensis) született a Nyíregyházi Állatparkban.

 • Óriási az érdeklődés a családtámogatások iránt

  Óriási az érdeklődés a családtámogatások iránt

  Hatalmas érdeklődés mutatkozik a nagycsaládosok körében a július elsejével életbe lépő családtámogatási elemek iránt – derült Kardosné Gyurkó Katalin a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökének, a Magyar Hírlapnak adott interjújából.

 • Egymást ölik az ellenzékiek

  Egymást ölik az ellenzékiek

  Az ellenzék továbbra sem vehető komolyan: választási csalás egymás lekutyázása, lopás övezi az ellenzéki előválasztást. Ezek közül a politikusok közel kellene kikerülnie Tarlós István jelenlegi főpolgármester ellenfelének.