EUR: 323,38 Ft
CHF: 291,57 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Veszprém

Idén is újít a Rozé, Rizling és Jazz Napok

Ismét készülhetünk újdonságokra is a Rozé, Rizling & Jazz Napok minden évben bővülő gasztronómiai és kulturális kínálatában. Több mint 30 borászat és a hazai jazz színe-java várja a közönséget a július 5–14. között zajló tíznapos fesztiválon.

Mészáros Zoltán fesztiváligazgató elmondta, hogy idén főtámogató nélkül maradt a Rozé, Rizling & Jazz Napok, ám a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Sövényházi Balázs megyei elnök ötletével csatlakozott a programhoz.


Kiváló balatoni borokkal is találkozhatunk a fesztiválon (fotó: Domján Attila)

– Egyre több programhoz kapcsolódik a NAK, a Rozé, Rizling & Jazz Napok pedig egy olyan jeles rendezvény, ahol borászainknak, illetve kézműveseinknek köszönhetően a legkiválóbb balatoni borokat, kézműves sajtokat és sonkákat kóstolhatják meg a látogatók – mondta Sövényházi.

Zsandár Tamás, a Rozé, Rizling & Jazz Napok mendzsere elmondta, hogy újításokra is számíthatunk: a BalalonBor külön faházban hozza el a balatoni borászok összefogásával válogatott legjobb Balaton-parti borokat. Kiemelte, hogy idén a környezetvédelemre is nagyobb hangsúlyt fektetnek: 100 szézalékosan lebomló eszközökkel és külön kihelyezett szelektív hulladékgyűjtőkkel próbál „ökológiai lábméretén” csökkenteni a rendezvény.


A VeszprémFest kísérőrendezvénye vállalkozók, a város – és most már az agrárkamara – összefogásából valósul meg (fotó: Domján Attila)

Az alapkoncepció azonban nem változott: a színpadon minden nap a hazai jazz-soul zene kerül főszerepbe. Idén is lehetőséget biztosít a fesztivál a műfaj pályakezdő formációinak, illetve a szervezők próbálták a helyi vonalat is erősíteni, így az esti nagy produkciókat megelőzően színpadra lép például a Soul and Emotion, a Swing Swing, a Time Out Duo, majd a kezdő akkordokat követően, a program folytatásában Harcsa Veronika, Gereben Zita, Malek Andrea, Szőke Nikoletta, Tóth Vera és Biga zenéje színesíti a boros, mámoros nyári estéket.

Szárnyukat próbálgató zenészek és tapasztalt, népszerű előadók is szerepelnek a programban (fotó: Domján Attila, archív)

Porga Gyula polgármester szerint egyértelműen bizonyítja a rendezvény népszerűségét, hogy évről évre egyre nagyobb az érdeklődés, amely annak is köszönhető, hogy a kedvelt lényegi motívumokat megtartva, mindig mutat valami újat is a program. A polgármester szerint az a modell, amelyet a város fesztiváljai mutatnak példának tekinthetők a hosszú távú siker, így az EKF-program tekintetében is: egy innovátor megújuló ötletek sokaságával, az önkormányzat mint partner és a támogatók.

Idén is gyerekrajzok díszítik majd a belváros épületeit (fotó: Domján Attila)

Negyedik alkalommal hirdették meg a szervezők az Én Házam – Én Tornyom – Én városom rajzpályázatot, mely során veszprémi általános és középiskolás diákok tervezhették meg a tűztorony és a városháza fényfestését a fesztivál idejére.

Kapcsolódó Cikkek