2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Belföld

Így befolyásolja az EP-választásokat a Soros-hálózat

Újabb átverésre és a szavazók befolyásolására készülnek Sorosék. Európa-szerte – így Magyarországon is – diáktüntetéseket rendez két nappal az EP-választások előtt a Soros-hálózathoz ezer szálon kötődő AVAAZ nevű szervezet. Látszólag a környezetvédelem és a klímaváltozás a témájuk, de valójában a milliárdos migránssimogató programját népszerűsítik.

Két nappal az EP-választások előttre, péntekre szervez diáktüntetést az AVAAZ nevű nemzetközi szervezet. Az eseménysorozat célkitűzéseivel akár egyet is érthetnénk, hiszen a „klímasztrájknak” papíron a környezetvédelem, a Föld megmentése a célja. Persze ha jobban megvizsgáljuk a dolgot, bizony „kilóg a lóláb”.


A világszerte 52 millió, Magyarországon 62 ezer támogatót tömörítő New York-i székhelyű szervezet ugyanis – minő meglepetés – ezer szállal kötődik a bevándorláspárti milliárdos Soros Györgyhöz. John Baird kanadai miniszter szerint az egész csoportosulás nem más, mint Soros sötét szervezkedése.

MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

 

Minderre a Magyar Nemzet hívta fel a figyelmet, amelynek cikkében kiemelik, hogy ne dőljünk be a sorosista propagandának: hiába állt a a tüntetés élére egy 16 éves svéd diáklány, Greta Thunberg, aki saját bevallása szerint nem foglalkozik politikával, csupán környezetvédő. Persze a szülei „véletlenül” baloldali politikai aktivisták, ő maga pedig azzal kampányol, hogy „a 2019-es európai parlamenti választásokon álljunk ki az egyesült Európáért”.


Utóbbi eszme, az Európai Egyesült Államok elképzelése, a brüsszeli bevándorláspárti politikusoktól és hazai csatlósaiktól, az ellenzéki pártok nyilatkozataiból lehet ismerős számunkra. Ők papolnak az „egységes Európáról”, ami valójában bevándorlókontinenst jelentene.

A Magyar Nemzet azt is kiemeli, hogy a Soros-hálózathoz kötődő álcivil alapítvány korábban is a mellett kampányolt, hogy igyekezzenek minél több európai szavazót rábírni a balliberális pártok melletti voksolásra május 26-án, különben „hazaküldhetik a migránsokat”.

Nem meglepő az áthallás, ha a Soros-hálózat bevándorláspárti szólamaira gondolunk, hiszen az AVAAZ egyik alapítója, Tom Perriello 2018 óta az amerikai milliárdos Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatának programigazgatója, az AVAAZ másik vezetője, Eli Pariser pedig az alapítvány tanácsadója.

Nem tűrnek meg más véleményt, a Facebookon is cenzúráznak

Soros szervezete eközben a Facebookra is folyamatosan nyomást gyakorol, hogy küzdjenek az „álhírek” ellen. Ez a gyakorlatban a jobboldali, konzervatív vélemények elhallgattatását és a liberális világnézetek erősítését jelenti. Mint ismert, a közelmúltban az USA-ban és Európa-szerte történtek letiltások a Facebook részéről, és nem kizárt, hogy ezeknek közük van ahhoz, hogy a múlt héten Magyarországon a Mediaworks kiadó fiókjait tiltotta le a közösségi oldal.

 

Az egész világot behálózzák

– Az AVAAZ tevékenysége jól példázza, hogy Soros György hálózata minden lehetséges eszközt bevet annak érdekében, hogy érvényesítse politikai akaratát. Korábban a magyar országgyűlési választásba is beavatkozott fizetett internetes hirdetéseken keresztül a Soros-szervezet, most pedig az EP-választáson igyekszik gyengíteni a bevándorlásellenes politikai erőket szerte Európában – mondta a Lokálnak Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. – Bár a szervezet függetlenként próbálja feltüntetni magát, anyagaiban mégis lényegében háborút hirdetett a demokratikusan megválasztott bevándorlásellenes kormányok ellen. Ráadásul az AVAAZ a világ legnagyobb és legkiterjedtebb online aktivistahálózata: 46 millió tagot számlál, és 194 országban van jelen, fő profilja pedig az online mozgósítás. Az egyik legnagyobb akciójuk a francia elnökválasztás kampányának befolyásolása volt, akkor vírusvideókkal, plakátok meghackelésével, SMS-ekkel, több ezer telefonhívással, valamint különféle akciókkal formálták a médiát, illetve befolyásolták a választókat a francia elnökválasztás során a liberális politikus érdekében – emlékeztetett a szakértő.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek