EUR: 322,43 Ft
CHF: 287,67 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Extra

Így lehet valakiből Magyarország Szépe

Április 28-án megkezdődött az idei Magyarország Szépe casting. Minden eddiginél több fiatal lány tette magát próbára, de hogy közülük ki lesz a 2019-es Miss World Hungary az a júniusi döntőben derül ki, melyet a Duna TV élőben közvetít majd. A zsűriben pedig egykori széspségkirálnyők is helyet foglalnak, akik most a Lokálnak elárulták milyen szempontok alapján válogatják a versenyzőket. 

Kárpáti Rebeka: 2013-as Miss Universe Hungary


– Én alapvetően egészében nézem a lányokat. Az összképet és a harmóniát mind külsőleg, mind belsőleg. Több lány ott rontja el a dolgot, hogy kiáll, de közben látom a szemében, hogy kínos neki az egész és el van veszve. Pedig pont az a lényeg, hogy egy királnyőnek, aki majd később képviseli az egész nemzetünket egy világversenyen, magabiztosnak kell lennie. Tudjon vonulni és ne féljen a zsűri szemében nézni. Persze emberek vagyunk és izgulunk, de közben azt kell sugározni, hogy hiszünk magunkban, tisztában vagyunk az adottságainkkal és ezt viselni is tudjuk. Ez viszont kevesekben volt meg idén. Én 18 éves voltam mikor jelenkeztem és utólag visszagondolva vártam volna még a versennyel néhány évet. Fontos, hogy a kifutón érett nő benyomását keltsük és úgy is viselkedjünk, bennem pedig akkor még ez nem volt kiforrva.

Kulcsár Edina: 2013-as Miss World Hungary


Sok mindent nézek a lányokon. Mikor megérkeznek a felvételre olyan benyomást kell tenniük, hogy felfigyeljünk a személyiségükre, külsejükre. Természetesen nem arra gondolok, hogy feltűnősködjenek, hanem legyenek kivül-belül harmóniában önmagukkal. Ugyanakkor az apró részletek is számítanak. Sokat ronthat például egy előnytelen fürdőruha vagy ízléstelen cipő és hajviselet. Én próbálok ezek mögé is nézni, mert nyilván nem mindenki teheti meg, vagy van érzéke a számára megfelelő  stílus kiválasztásához. Ezek persze mind olyan dolgok, amiket a felkészülés alatt lehet formálni. Ezért nálam mérvadóbbak a belső értékek és a személyes célok, motivációk.

Gelencsér Tímea: 2016-os Miss World Hungary

– A legfontosabb a felkészültség. Nem lehet idejönni úgy, hogy csak szerencsét próbál az ember. Az egész szépségverseny egy tudatos dolog. Igenis el kell hinni, hogy megnyerhetem és előre eltervezni, hogy milyen ruhában, cipőben, sminkben és hajban állok majd a zsűri elé. Az Exatlon Hungary versenye után nagyon figyelem a sportos alkatot, hogy a lányok mennyit foglalkoznak a testükkel, bőrükkel.  A mozgás is számít. Kifinomultnak, ugyanakkor magabiztosnak és határozottnak kell lenni mikor kilépnek a színpadra.

Szarvas Andi: 2018-as Miss World Hungary 

– Elengedhetetlen a hitelesség. Ha bejön valaki, annak sugároznia kell és mosolyognia, az mindent elárul. Ha választani kell már csak magamhoz viszonyítva is inkább a barna hajú, sötétebb tonusú lányokat mellé állnék, de most úgy veszem észre, hogy inkább a szőke versenyzők dominálnak. A lényeg, hogy bárki is lesz az idei győztes tudjon élni a lehetőséggel, hiszen rengeteg kapu nyílik meg az ember előtt, amiket ha jól használ még sokra viheti.

Tovább cikkek: 

Kapcsolódó Cikkek