EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Külföld

Így támadja Brüsszel a babaváró támogatást

A kormány közzétette weboldalán azokat a jegyzőkönyveket, amelyekből kiderül, hogy az Európai Bizottság hogyan akadályozná a babaváró támogatás működését. Rétvári Bence, az Emmi államtitkára szerint Brüsszel kettős mércét alkalmaz a támogatással kapcsolatban.

Mint arról korábban beszámoltunk, Brüsszel az előzetes egyeztetési eljárásban kifogásolta a magyar kormány által bevezetni kívánt babaváró támogatás bankokon keresztüli folyósítását. Az Origo szerint a közzétett jegyzőkönyvből egyértelműen kiderül, hogy a bizottság bármilyen banki panasz esetén eljárást indít, és a bírság súlyossága miatt akár bankcsődközeli állapot is létrejöhet.


– Nyilvánvaló tehát, hogy Brüsszel és az uniós elitet kritika nélkül kiszolgáló magyar ellenzéki sajtó hazudott, amikor letagadta, hogy a bizottság megtámadta a babaváró támogatást – írta a portál.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára azt mondta, hogy amikor Magyarország az intézkedés bevezetése előtt előzetes támogató levelet kért az Európai Uniótól, az egyeztetés során az EU hónapról hónapra újabb ellenérveket sorakoztatott fel. A kormánypárti politikus úgy vélekedett, a kettős mérce problémáját veti fel, hogy amikor Brüsszel migránskártyákat ad a bevándorlóknak, az nem torzítja a versenyt, de amikor Magyarország a magyar családokat akarja segíteni, az aggályos.


– A konfliktus mögött a bevándorlásról való eltérő gondolkodás áll. Brüsszel minden családpolitikai intézkedést támad, mert Magyarország bevándorlásellenes, megvédi határait és szuverenitását, valamint a multikulturális társadalmak helyett a magyar családokat támogatja – fogalmazott az M1-en Rétvári.

Mindezek ellenére a magyar kormány július 1-jétől mindenképpen be fogja vezetni a babaváró támogatást, mert az a családvédelmi akcióterv fontos lépése.

Családvédelmi 7 pont

1. 10 milliós gyermekvállalási támogatás.

2. Bővül a csok kedvezményes hitele.

3. Milliókat vállal át a kormány a gyerekesek jelzáloghiteléből.

4. Személyijövedelemadó-mentesség a négygyerekes anyáknak.

5. 2,5 millió forint új autó vásárlására.

6. 21 ezer új bölcsődei férőhely 2022-re.

7. Nagyszülői gyed bevezetése.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Cápa ölt meg egy tizenéves fiút

    Cápa ölt meg egy tizenéves fiút

    Valószínűleg cápatámadásban halt meg egy tizenéves szörfös Ausztrália keleti partjainál, a közeli strandot lezárták – jelentette be a helyi rendőrség szombaton.

  • Megoldódott az orosz Gyatlov-rejtély!

    Lavina következtében veszítette életétét 1959-ben a Szverdlovszki területen az Igor Gyatlov vezette kilencfős turistacsoport – közölte szombaton sajtótájékoztatóján az Uráli Szövetségi Járás főügyész-helyettese, Andrej Kurjakov, végleges magyarázatot adva a köztudatba Gyatlov-rejtélyként bevonult esetre.