2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Sport

Ilyen elégedett még soha nem volt a szövetségi kapitány

Kihirdette keretét az Ausztria elleni júniusi vb-selejtező párharcára Kim Rasmussen. A magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya elégedett, mert végre bőséges játékoskeretből válogathatott és elegendő idejük van a közös felkészülésre.

EB 2018: Kim Rasmussen az EB utolsó mérkőzése után Fotó/MKSZ

Utoljára márciusban játszott felkészülési mérkőzést a Magyar Női Kézilabda Válogatott, amikor Siófokon 12 góllal nyert japán ellen.

A lányok május 21-től pedig Győrben edzőtáboroznak, majd június 2-án Grazban és június 5-én Zalaegerszegen lépnek pályára Ausztria ellen. A selejtező győztese utazhat decemberben Japánba a Kumamotóban megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. A válogatott időszak első négy napjában a B-válogatott kerete is együtt készül az A-csapattal. A kerethirdetéskor Kim Rasmussen kiemelte, talán soha nem volt még ennyi idejük egy tétmérkőzés előtt, hogy ilyen hosszan együtt dolgozzanak. – Nagyon örülök, hogy minden fél összefogásának köszönhetően már május 21-én elkezdhetünk dolgozni. Azzal a kerettel, annak magjával, amellyel már hosszabb ideje közösen készülünk. Számomra a legfontosabb, hogy csak olyan játékosok legyenek a keretben, akik mentálisan és fizikálisan is száz százalékban készen állnak a válogatottra – fejtette ki a kapitány, akinek Kovács Anna, a Debrecen jobbátlövője jelezte, ezúttal nem tudna megfelelni az elvárásoknak, így ő nem kapott helyet sem az A-, sem a B-keretben.  Azt viszont örömmel jelentette be Kim Rasmussen, hogy Tomori Zsuzsanna is ott lehet a keretben. – Valamennyi poszton nagy a verseny a válogatottba kerülésért, a verseny pedig mindig felhajtó ereje a jó teljesítménynek, és most sokan helyet kaptak a csapatban azok közül, akik valóban ott akarnak lenni velünk.


Világbajnoki selejtezők

1. mérkőzés: 2019. június 2., vasárnap, 18:00, Graz: Ausztria-Magyarország
Visszavágó:   2019. június 5., szerda, 18:00, Zalaegerszeg: Magyarország-Ausztria

A kapitány elvárja a játékosoktól, hogy átérezzék a világbajnoki selejtező súlyát.

– Nem egy selejtezősorozat előtt állunk, hanem egy oda-visszavágós párharcban kell kijutnunk a vb-re, arra a vb-re, amely nagy mértékben befolyásolja olimpiai kvalifikációs esélyeinket. Ellenfelünket nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni, hiszen soha nem adja fel, nekünk viszont csakis a továbbjutás lehet a cél.


Kim Rasmussen már korábban hangsúlyozta, a VB selejtezős ellenfélről, Ausztriáról teljes információval fog rendelkezni. – Nehéz és nem szép meccs lesz az osztrákok ellen – mondta még a Japánok elleni mérkőzést követően márciusban. Hosszú sorozat végén fognak a játékosaink júniusban pályára lépni. De nyomás alatt fogjuk tartani őket, természetesen.

2019. március 24. Magyarország-Japán (33-21). Klivinyi  Kinga  a válogatott balátlövője japánnak hat gólt lőtt,. Vállsérüléséből felépülve tavasszal egyre jobb formában játszott klubcsapatában a Fradiban is a bajnoki és BL meccseken. Fotó/MKSZ

A magyar A-válogatott kerete:

Tomori Zsuzsanna, Fotó/MKSZ.hu

Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)                                                                Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), GROSCH Vivien (Dunaújvárosi KKA), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEKERCZÉS Luca (Dunaújvárosi KKA), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), LAKATOS Rita (GVM Europe-Vác), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZABÓ Laura (Érd), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLIVINYI Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOPECZ Barbara (EU-Fire Mosonmagyaróvári KC SE)
Balszélsők: KAZAI Anita (Dunaújvárosi KKA), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail CargoHungaria).

A magyar B-válogatott kerete:

Kapusok: CSAPÓ Kyra (Dunaújvárosi KKA), PÁSZTOR Bettina (Kisvárda Master Good SE), SUBA Sára (GVM Europe-Vác)
Jobbszélsők: DIÓSZEGI Nikolett (GVM Europe-Vác), KATONA Flóra (EU-Fire Mosonmagyaróvári KC SE), KOVÁCS Anett (EUbility Group Békéscsabai ENKSE). Jobbátlövők: HÁMORI Konszuéla (GVM Europe-Vác), KARNIK Szabina (MTK Budapest), KISS Nikoletta (Érd), WALFISCH Mercédesz (EUbility Group Békéscsabai ENKSE). Irányítók: SZABÓ Kitti (GVM Europe-Vác), TÓTH Eszter (MTK Budapest). Beállók: BORDÁS Réka (DVSC Schaeffler), PÁSZTOR Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), SIRIÁN Szederke (Dunaújvárosi KKA).Balátlövők: GERHÁTH Fanni (Moyra Budaörs),HORVÁTH Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria) Balszélsők: FODOR Csenge (Győri Audi ETO), PELCZÉDER Orsolya (Alba Fehérvár KC), PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO)

Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN, Edző: SITI Beáta, Kapusedző: BAKOS István

Az európai vb-selejtezők párosításai:

Ausztria-Magyarország, Horvátország-Németország, Dánia-Svájc, Svédország-Szlovákia,
Fehéroroszország-Norvégia, Szerbia-Lengyelország, Csehország-Montenegró,
Macedónia-Szlovénia, Spanyolország-Izland

Kapcsolódó Cikkek