EUR: 346,08 Ft
CHF: 323,84 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Belföld

Ismét hazudik a fake news media a közmédiával kapcsolatban

Ismét hazugságot állítanak azok a fake news oldalak, amelyek arról cikkeztek, hogy a közmédia megmásítva közölte a Momentum által benyújtott politikai reklámot – közölte a Közmédia Választási Iroda szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint számos fake news oldal szombaton arról közölt anyagot, hogy a közszolgálati csatorna pénteken leadott egy politikai reklámot, amit a Momentum küldött a közmédia számára és Hadházy Ákos országgyűlési képviselő kezdeményezését reklámozza.


A fake news oldalak cikkei azt a hamis látszatot próbálják kelteni, hogy a filmben a közmédia takarta ki a szereplők arcát, és így adta le az anyagot. Az igazság azonban az, hogy az említett politikai reklám abban a formában érkezett a közmédia részére, mint ahogy az pénteken adásba került – áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint ugyanis a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nem vizsgálhatja a politikai reklámok tartalmát, a május 26-i európai parlamenti választáson induló mind a kilenc jelölőszervezet filmjét le kell adnia.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek