EUR: 325,32 Ft
CHF: 290,07 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Életmód

Jól ismerik a magyar filmeket a fiatalok

A Nagy Magyar Filmtesztet idén másodszor rendezte meg a DUE Médiahálózat, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával. Közös céljuk, hogy népszerűsítsék a klasszikus és új magyar filmeket, és bővítsék a fiatalok ismereteit.

A legjobb ezer az Akvárium Klub Nagy Halljában mérte össze tudását

Pataki Ági producer a filmkészítés kulisszatitkairól mesélt

A filmtesztet az első fordulóban több mint 18 ezren töltötték ki. A legjobb ezer az Akvárium Klub Nagy Halljában mérte össze tudását, ahol egy újabb tesztet töltöttek ki. Végül a finalisták egy játékos, nagy tudást igénylő versenyben vettek részt, és egy igazi filmőrült nyert a döntőben. A 20 éves Kurdics Zoltán Gábornak szenvedélye a mozi. Nemcsak nézi a filmeket, hanem rengeteget olvas is róluk, sőt kritikákat ír egy portálra. – Több filmes pólóm van, mint fogam – viccelődött a nyertes, ami azért nem igaz, hiszen „csak” 24 darabból áll a kollekciója, de anyukája szerint ez is túl sok. A legtöbb póló tarantinós, de van jó pár Star Wars-os is. Zoli megszállottja a filmeknek, erre utal, hogy nagyjából 60-70 mozis plakátja van, amelyek közül legbüszkébb a Harcosok Klubja szabályzatára. Az ELTE történelem szakán tanul, mint mondta, elég sűrű az élete, de így is belefér heti három film, sőt rendszeresen ír kritikákat egy portálnak. A törökszentmiklósi egyetemista a suli elvégzése után forgatókönyvíróként és sorozatkreátorként szeretne dolgozni.


A rendezvényt számos színes program kísérte, többek között ismert színészekkel, producerekkel, filmes szakemberekkel is lehetett találkozni. Nagy Ervin egy beszélgetésen például elmesélte, hogy a Thor szinkronizálása során csak a szájakat láthatta, a filmforgalmazó ugyanis biztonsági okokból a kép többi részét elhomályosította.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kutyavilág – mancsvezető kezdő ebtartók számára – 1. rész

  Kutyavilág – mancsvezető kezdő ebtartók számára – 1. rész

  Kutyával az élet számtalan boldog pillanatot tartogat. Ahhoz azonban, hogy négylábú társunk valóban sok örömöt okozzon bosszúság helyett, fontos, hogy az első időszaktól következetesen neveljük. A Lokál legújabb sorozatában most két eb és gazdáik fejlődését követhetjük nyomon, akiknek a Gödöllői Kutyasport Központ csapata nyújt segítséget ahhoz, hogy a megismerve a kutyák világát, gondtalan, élményekben gazdag mindennapok köszöntsenek kétlábúra és négylábúra egyaránt.

 • A nevetés gyorsítja a gyógyulást

  A nevetés gyorsítja a gyógyulást

  Dr. Kamilla Karamella és dr. Hablaty nagyvizitjére látogattunk el a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján, ahová 23 éve visznek mosolyt és vidámságot a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány bohócdoktorai.

 • Édes élet cukormentesen

  Édes élet cukormentesen

  Finom édesség mindenmentesen – létezik ilyen? Bizony létezik! Mégpedig Jarjabka Szilvia FitCandy nevű egészséges cukrászdájában. A XIII. kerületi, budapesti cukrászműhelyben ugyanis több mint ötvenféle nyalánkságot kóstolhatunk meg.