EUR: 326,08 Ft
CHF: 289,57 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb XVIII.kerület

Jövőre készül el az új csarnok

Tarlós István főpolgármester és Ughy Attila XVIII. kerületi polgármester múlt szerda délelőtt ünnepélyes keretek között lerakta a Budapest Airport Aréna néven megújuló lőrinci sportcsarnok alapkövét.

Ez lesz a PLER-Budapest új otthona

Az eseményen az 1977-ben átadott, a téglagyár helyére épült sportcsarnok, valamint az ott otthonra lelt PLER kézilabdacsapat múltját felidéző kisfilm levetítése után Tarlós István elevenítette fel az 1950 óta Budapest XVIII. kerületének számító városrész történetét. Kiemelte: a csarnok mindig a pestszentlőrinci sportélet jelképének számított. Hozzátette: az intenzív és sokoldalúan kihasznált épület a XXI. század igényeit már nem képes kielégíteni, mivel műszakilag és energetikailag is elavult.


Tarlós István polgármester és Ughy Attila, a városrész vezetője

− Az eddigi sportcsarnok 400 néző befogadására volt alkalmas, az új arénát akár 1000 néző is látogathatja, sporteseményeken kívül pedig más jellegű rendezvényeket is tarthatnak itt − idézte összefoglalójában az MTI a főpolgármester szavait, aki hozzátette, hogy az új létesítmény energiatakarékos és akadálymenetesített lesz. Tarlós István közölte: az új aréna példa lehet arra, hogy a kis közösségek milyen sokat tehetnek a lakosság egészségéért. Kiemelte, Budapest vezetése közel tíz éve támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek a közösségek életének minőségi javítását szolgálják.

Egy aláírt mez is került az időkapszulába

− A Budapest Airport Aréna néven újranyitó létesítmény reményeink szerint tovább színesíti a kerület sportéletét, és a XXI. század igényeinek megfelelve nemzetközi események megrendezésére is alkalmas kézilabdacsarnokká válik − mondta Ughy Attila.


Letették az új csarnok alapkövét a múlt héten (fotók: Keresztesi Balázs)

A bruttó 2,163 milliárd forintba kerülő munkálatok februárban kezdődtek el, és a tervek szerint 12-15 hónap múlva, jövő nyáron vagy ősszel fejeződnek be. Az épületen kívül a környezet is megújul, növelik a parkolóhelyek számát, míg a csarnok előtti zöldterületre fitneszparkot terveztek. Az alapkőletétel során a díszvendégek egy időkapszulát is elhelyeztek, amelybe az általuk aláírt emléklap, a kerület zászlaja és egy kerületi újság, a ferihegyi repülőtér kifutópályájának egy darabja, valamint a PLER játékosai által dedikált mez került, míg a Magyar Kézilabda Szövetséget képviselő Zsiga Gyula szakmai igazgató a szövetség zászlaját helyezte el benne.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.