2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Belföld

Karácsony ne gátolja a szerződések felmondását és állítsa le az átutalásokat!

A Fidesz zuglói választókerületi elnöke arra szólította fel Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármestert, hogy ne gátolja a parkolási szerződések felmondását és állítsa le az átutalásokat.

Jelen Tamás hétfőn sajtótájékoztatóján azt mondta, bár a képviselő-testület elfogadta a szerződés felmondásáról szóló javaslatot, a jegyző bejelentette: törvényességi észrevételt fog tenni a döntéssel kapcsolatban. A fideszes politikus szerint ez azt jelzi, Karácsony Gergely gyáva, mert saját alkalmazottja háta mögé bújva próbálja “politikai arcélét” menteni, és igyekszik meggátolni a szerződés felbontását.


Jelen Tamás közölte, Zuglóban napi 1 millió forintos veszteséggel üzemel a parkolás és a Magyar Nemzet értesülései szerint a szerződés meghosszabbítása merült fel Karácsony Gergely és a parkolási társaság múlt héti egyeztetésén.

A fideszes politikus választ vár arra, igazak-e ezek a hírek. Felszólította a polgármestert, hogy legyen egyenes és ne a meghosszabbításról tárgyaljon, hanem mondja fel a szerződést, hajtsa végre a képviselő-testület döntéseit.


Értékelése szerint rend csak akkor lesz, ha végre lesz Zuglónak egy alkalmas polgármestere, Karácsony Gergely ténykedése ugyanis teljes csőd.

Arra reagálva, hogy az ülésen Karácsony Gergely javaslatára elfogadták azt a kezdeményezést, amelynek nyomán nemcsak a zuglói, de az összes kerület és a főváros parkolási ügyeit is vizsgálnák, Jelen Tamás azt mondta: ebből is látszik, hogy a polgármester mennyire nincs tisztában a tényekkel, a főváros ugyanis nem végez parkolási tevékenységet, csak szabályokat hoz. Emellett Karácsony Gergelynek sem joga, sem erkölcsi alapja nincs arra, hogy más kerületeket és a fővárost vizsgálja – hangsúlyozta.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gulyás Gergely Német-Magyar Barátság Díjat kapott

  Gulyás Gergely Német-Magyar Barátság Díjat kapott

  Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója vehette át a Német-Magyar Barátság Díjat Arne Goberttől, a Német Gazdasági Klub (DWC) elnökétől szombat este a Pesti Vigadóban.

 • Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

  Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

  Máté evangéliuma nemcsak arra figyelmeztet, hogy minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, hanem a hitet is élteti mindannyiunkban, hogy a lélekben önmagára találó nép lélekszámban is gyarapodásnak indul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Taksonyban, az új református templom és közösségi ház felszentelésén.

 • Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

  Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

  Megújult a fővárosi XII. kerületben található Svábhegyi Bölcsőde, a több mint félmilliárd forintos fejlesztés keretében két új épületszárnnyal bővült az intézmény épülete, valamint annak környezetét is rendbe tették.