2019. június 26., szerda
János, Pál

Belföld

Karácsony Gergely politikáját büntették a választók Budapesten és Zuglóban is

Karácsony Gergely politikáját büntették a választók Budapesten is és Zuglóban is – közölte Farkas Örs politikai elemző az M1 aktuális csatornán kedden.

A szakértő szerint a szocialisták fő budapesti karaktere láthatóan teljesen alkalmatlan Zugló vezetésére. A XIV. kerületben a szocialisták a negyedik helyre szorultak vissza, a polgármestert adó párt elképesztően rosszul szerepelt a saját kerületében, amire nagyon ritkán van példa.


Farkas Örs az önkormányzati választással kapcsolatban azt mondta: az európai parlamenti (EP-) választás után “egyértelművé vált”, hogy az ellenzék térfelén a főpolgármesteri tisztségért folytatott küzdelmet eddig meghatározó Karácsony Gergely zuglói polgármester, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje és Puzsér Róbert független jelölt, aki mögött a Jobbik és az LMP sorakozott fel, teljesen elvesztette pártbéli támogatottságát.

Az EP-választás magyarországi eredményeit értékelve a szakértő úgy fogalmazott: a Jobbik, az LMP és az MSZP “leírták” magukat.


Hangsúlyozta: választóik megvonták tőlük a bizalmat, és más ellenzéki pártokra szavaztak, így jött létre a Momentum és a Demokratikus Koalíció (DK) nagyarányú támogatottsága.

A politikai elemző szerint a “leszerepelt” ellenzéki pártokat összefogásuk erőltetése miatt hagyták el a választók, akiknek az egymástól távol álló politikai irányok, közösségek és politikai karakterek egybemosása egyáltalán nem volt szimpatikus.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Ötven migránst fogtak Csongrád megyében

  Ötven migránst fogtak Csongrád megyében

  Három csoportban összesen ötven migránst tartóztattak föl a rendőrök szerdára virradóra Csongrád megyében, közülük négy afgán férfit egy szerb embercsempész szállított az M5-ös autópályán – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

 • Manfred Weber továbbra is magának követeli az EB-elnöki tisztségét

  Manfred Weber továbbra is magának követeli az EB-elnöki tisztségét

  Manfred Weber továbbra is fenntartja, hogy az európai parlamenti (EP-) választás eredménye alapján neki mint az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltjének kell megkapnia az Európai Bizottság (EB) elnöki tisztségét, a politikus erről egy vendégkommentárban írt a Die Welt című konzervatív német lap szerdai számában.

 • Fidesz: Gyurcsányék veszélyeztetnék a magyar családok biztonságát

  Fidesz: Gyurcsányék veszélyeztetnék a magyar családok biztonságát

  A jövő évi költségvetést joggal hívják a magyar családok költségvetésének, hiszen minden eddiginél több pénz jut a gyermeket nevelő családokra, Gyurcsányék azonban veszélyeztetnék az ő biztonságukat – mondta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.