EUR: 323,33 Ft
CHF: 291,40 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb XIV.kerület

Karácsony Gergely újra bebizonyította alkalmatlanságát

A Karácsony Gergely vezette ellenzéki képviselők felelőtlen magatartása miatt a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzési bizottsága nem tudott dönteni egy azonnali, célzott patkányirtásról  – mondta Bácskai János, a testület alelnöke.

Bácskai János elmondta: a testület tizenegy tagjából nyolcan voltak jelen a szerdai ülésen, így elegendő volt a létszám a „nagy jelentőségű” szerződésmódosítás megszavazásához. Ez arról szólt volna, hogy a főváros legfertőzöttebb, veszélyeztetett kerületeinek célzott, szisztematikus kezelését látná el a patkányirtásért felelős cég, valamint kezelnék a gócgyanús helyeket, így a pályaudvarokat, nagy forgalmú köztereket, továbbá az elkövetkező hónapokban „célzott rezisztenciamonitoring” lenne.


– Karácsony Gergely, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje, Zugló polgármestere, bizottsági tag képes volt arra, hogy – idén először megjelenve a testület ülésén – rávegye képviselőtársait, ne szavazzák meg, napirendre se vegyék a szerződésmódosítást. Ez újonnan bebizonyítja alkalmatlanságát a város vezetésére. Nem mellesleg Karácsony Gergely négy és fél év alatt negyedszer jelent meg a bizottság ülésén. Érdemes elgondolkozni, mennyire helyénvaló eljönnie az ülésre azért, hogy megtorpedózza a főváros szempontjából fontos döntés meghozatalát – jelentette ki Bácskai János, aki hozzátette: az ellenzéki képviselők sajnos felelőtlen magatartást tanúsítottak, hiszen  a munkákra a jó idő beálltával mielőbb szükség lett volna.

– A számadatok és a hivatalos felvételek azt bizonyítják, hogy semmilyen invázióról nem beszélhetünk, miként az sem bizonyított, hogy az egészségügyi helyzetet veszélyeztető mennyiségben lennének patkányok. A „mentes” állapothoz képest azonban van eltérés, ezért kell a szerződésmódosítást végrehajtani. A Nemzeti Népegészségügyi Központ arra az elhatározásra jutott, hogy a fertőzöttség szintje miatt az elkövetkező hetekben, hónapokban szükség van a beavatkozásra, de ezt Karácsony Gergely és a többi ellenzéki képviselők megakadályozták.


Kapcsolódó Cikkek