2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Karddal díjazták a Sakura kitartását

Legújabb, kizárólag hibridmeghajtású járműveket fogalmazó kereskedésük megnyitása alkalmából egy díszes katanával ajándékozta meg a Toyota Central Europe elnöke a budapesti Toyota Sakura kereskedést. Mint Dr. Jacek Pawlak megjegyezte: a Sakura Füredi István vezetése alatt éppen olyan türelmes és precíz munkával nőtte ki magát jelentős értékesítőhellyé, ahogyan egy ilyen tradicionális japán kard is hosszú évek, hónapok kitartó munkájával készül.

Kifejezetten környezetbarát Toyota modellek értékesítésére nyitott kereskedést Óbuda szívében a több mint 20 éves Toyota Sakura. De a cég nem most kezdett odafigyelni a környezet védelmére, megalakulásuk óta szerepet vállalnak a III. kerület zöldfejlesztési programjában. A cég alapítója, Füredi István legújabb szalonjuk megnyitóján úgy fogalmazott: szeretnének annyi fát ültetni, ahány autót eladnak.


Dr. Jacek Pawlak ajándék, a katana Fürediék aprólékos, kitartó munkáját jelképezi (Fotó: Keresztesi Balázs)

– A világ legzöldebb autógyártójaként ismert Toyota stratégiai célkitűzéseit szem előtt tartva és ezeket az értékeket magunk is osztva, több, mint két évtizede megkezdett hibrid stratégiánk gyümölcseként tavaly a harmadik egymást követő évben érte el a Sakura a legmagasabb hibrid eladási arányt a Toyota magyarországi márkakereskedői hálózatán – hangsúlyozta a megnyitón Szilasi János, a Toyota Sakura vezérigazgatója. Mint kiderült: a Sakura fennállása óta több mint 12 ezer új és használt gépjárművet értékesített, évente mintegy 13 000 autót javítanak,  2018-ban 75 fős személyezettel  8 milliárd forintos nettó árbevételt értek el.

(Fotó: Keresztesi Balázs)

Füredi István több mint 20 éves alapította a Toyota Sakurát (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az alapító, Füredi István rámutatott, hogy a márka egyébként is élen jár a környezetmegóvás területén, hiszen három év alatt 15 ezer, csak tavaly 5 ezer környezetbarát meghajtású járművet értékesítettek, s ezzel ebben a szegmensben 60 százalékos a piaci részesedésük. A most megnyitott Toyota Sakura Hibrid Központtal együtt kereskedéseik már 8 ezer négymeteren, 100 fős személyzettel és 20 szervízállással várják a jelenlegi és leendő Toyota tulajdonosokat.


A Sakura több évtizedes munkáját a Toyota Central Europe elnöke, dr. Jacek Pawlak is elismerte. Az elnök egy remekbe szabott szamurájkarddal, egy katanával ajándékozta meg Füredi Istvánt.

– Ez az ajándék jelképes, mert ahogyan István és János precíz, kitartó munkával elérték, hogy ilyen jelentős értékesítőivé váljanak a márkánknak Magyarországon, az olyan ahogyan egy japán kardmester hónapokig, évekig hajlítgatja, őtvözi a fémet, amíg egy olyan remek kard válik belőle, mint ez itt – hangsúlyozta a szakember, aki azt is kiemelte: idei modellinváziójuk és a bemutatott modellek fogadtatása alapján azt remélik, hogy 2019 a Toyota éve lesz.

Az óbudai szalon környezetbarát technológiával hajtott modelleket értékesít
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A értékesítési pont megnyitásán részt vett Tarlós István főpolgármester és Bús Balázs, a III. kerület polgármestere is, akik kiemelték: a Sakura nem csak a környzetebarát modellek népszerűsítésével, de eddig 20 esztendős kitartó munkájával is hozzájárult a kerület és a főváros fejlődéséhez.

Füredi István Sakura-alapító, Dr. Jacek Pawlak, a Toyota Central Europe elnöke, Tarlós István főpolgármester és Bús Balázs, a III. kerület polgármestere (b.-j.) a megnyitóceremónián
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.