2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Sport

Kenderesi térde újra megsérült, lehet, hogy műteni kell

Kenderesi Tamás négy éven belül másodszor is térdsérülést szenvedett. Balszerencse, hogy ezúttal is az olimpiai bronzérmes úszó bal térdszalagja szakadt el, ugyanott, ahol 2015-ben már műteni kellett.

Ráadásul nem úszás közben vagy szárazföldi edzés közben jött a sérülés. Kiszállt a taxiból, és abban a pillanatban beléhasított a már ismert fájdalom.


– Valószínűleg rosszul léptem – mondta a július végi világbajnokságra készülő pécsi úszó az SzPress Hírszolgálatnak. – A térdem másnapra sem duzzadt meg, így az orvosommal együtt azt reméltük, hogy csak részleges szakadás történt, a tüzetesebb vizsgálat azonban a legrosszabb feltételezést igazolta.

A tavalyi Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert, az idei világranglistán – Milák Kristóf mögött – a 200 pillangón a második helyen álló Kenderesinek azt tanácsolták, hogy a másfél hetes leállás után egy ideig fogja vissza magát, később pedig fokozatosan terhelje a térdét. S ha – ne adj isten! – megismétlődik a „taxis” eset, akkor bizony haladéktalanul meg kell műteni.


– Elég rossz érzés arra gondolni és úgy edzeni, hogy a bal térdem valóságos ketyegő bomba, de igyekszem nem ezzel foglalkozni, és folytatni a felkészülést. Ha újra baj lesz, a lehető leggyorsabban korrekciós műtét jön.  A szakemberek szerint a sérült szalag pótlása után életem végéig nem lesz bajom, bámennyire is terhelem a lábaimat. Ha viszont nem rosszabbodik a helyzet, lehet, hogy a gyógytorna is megteszi, és műtétre csak a világbajnokság után kerül sor. Egy biztos: az olimpia előtt mindenképpen rendbe kell tenni a térdemet.

Kenderesi Tamás nem adja fel, ugyanakkor arról az egyetlen vb előtti versenyéről – a belga nyílt bajnokságról – máris lemondani kényszerült, ami állapotfelmérő és talán önbizalom növelő is lehetett volna az olimpia előtti esztendő legnagyobb erőpróbája előtt.

Kapcsolódó Cikkek