2019. december 06., péntek
Miklós

Külföld

Kéregetésbe kezdett egy Soros Györgyhöz köthető szervezet

Adományokat kér támogatóitól egy Soros Györgyhöz köthető, több tízmillió aktivistával rendelkező szervezet, hogy masszív kampányt indíthassanak az általuk csak szélsőjobboldalinak nevezett, elsősorban bevándorlásellenes európai politikai erők ellen – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A hirado.hu beszámolója szerint az Avaaz nevű aktivistahálózat május elején közzétett hírlevelét azzal a mondattal kezdi, hogy “ez vészhelyzet”.


A Soros György egyik szervezete által társalapított világméretű online hálózat arra szólítja fel tagjait, hogy küldjenek támogató adományokat annak érdekében, hogy sürgős és – mint írták – masszív kampányt indíthassanak az általuk szélsőjobboldalinak nevezett európai politikai erők ellen.

A hírlevélben kifejtik, hogy szerintük ez a közösség megnyerheti az európai parlamenti választást. “Ha ez megtörténik, és Európa elesik, minden, amiért küzdöttünk elvész. A szélsőjobboldal hazaküldi a migránsokat. Ezt nem hagyhatjuk”, írják, hozzátéve, hogy 20 dollárral akár már 10 ezer szavazóhoz is eljuthatnak.


A szervezet szerint a “nacionalisták” szavazást szavazás után nyernek, ahogyan azt például az Egyesült Államokban, Magyarországon és Brazíliában is láthattuk. Az Avaaz megjegyzi, hogy ezek a pártok most Európát is bevennék.

A beszámoló szerint a levél végén ígéretet tesznek arra, hogy ha elég pénz összejön, akkor “elárasztják a kulcsországokat reklámokkal és kampányvideókkal”.

A hirado.hu emlékeztet, hogy Magyarországon a tavalyi országgyűlési választások előtt is megjelentek a szervezethez köthető hirdetések. A magyar sajtó többször is beszámolt róla, hogy a választások előtt pár nappal 20 percenként jelentek meg a Facebookon az Orbán-kormány elűzéséről szóló hirdetéseket.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek