2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Program

Koncertekkel és kalandparkkal indul a Gyerek Sziget

Hagyományosan június első hétvégéjén, vagyis szombaton indul a csaknem egy hónapon át tartó játékfesztivál, a Generali Gyerek Sziget a Hajógyári-szigeten, amely koncertekkel, kalandparkkal és retróvideójáték-sátorral várja a családokat június 23-áig minden hétvégén.

Június 1-jén a nagyszínpadon Halász Judit mellett fellép a Daniel Speer Brass, amely a legismertebb rajzfilmslágereket idézi fel rézfúvósok segítségével. A Kabóca Bábszínház egy szórakoztató mesével készül a kisebb gyerekeknek, akik a különleges hangszerek világába is elkalandozhatnak az interaktív hangszerbemutatón, a HangolÓra programhelyszínen.


A Cserkésztáborban akadálypálya és számháború várja a kalandra vágyókat, vagy kedvenc meseszereplőiknek segíthetnek a Meseerdőben, de különféle apró tárgyakat is lehet itt alkotni.

A Demo Wood design workshopon a 10–14 éves gyerekek a filmezés világába nyerhetnek betekintést, míg a Generali Sportparkban 15 különféle akadályon küzdhetik át magukat a bátrabbak. Hasonló izgalmak várnak a kalandra vágyókra az íjászhelyszínen és a Bringaszigeten, ahol a három év feletti gyerekeket kerékpáros játékokkal várják a szervezők.

A retróvideójáték-sátor nosztalgikus időutazást ígér, hiszen itt az elmúlt 40 év videójáték-konzoljait és az otthoni számítógépek ismertebb darabjait is ki lehet próbálni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mentes gasztrofesztivál Budapesten

    Mentes gasztrofesztivál Budapesten

    Február végén újra a bűntudat nélkül fogyasztható fogásoké a főszerep: a tavalyi siker után visszatér a MentesFeszt, ahol a vega burgertől a mentes gofrin át egészen a tücsöklisztig minden különlegességet kipróbálhatunk, és a számos előadó közt Mosolyka is főzni tanít bennünket.

  • Szimfonikus szuperkoncert

    Szimfonikus szuperkoncert

    Negyvenhét éve annak, hogy Adamis Anna és Presser Gábor megalkották a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című halhatatlan musicalt, melynek dalait a mai napig ismeri szinte mindenki országhatáron belül és kívül egyaránt.