2019. december 06., péntek
Miklós

Belföld

Az ellenzék egy bűnözőt véd

Az országgyűlési és Európai parlamenti képviselőjelölteket megillető mentelmi joggal kapcsolatos sorozatos ellenzéki visszaélések megakadályozása érdekében törvénymódosító javaslatot, mondhatni egy „Lex Czeglédyt” nyújt be az Országgyűlésnek a Fidesz korábbi és jelenlegi frakcióvezetője, Kósa Lajos és Kocsis Máté. Kósa Lajos, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának fideszes elnöke a PestiSrácok.hu-nak adott interjút.

A politikust a portál Czeglédy Csaba büntetőügyeiről és az EP-választásokról kérdezte. Kósa Lajos elárulta, egy olyan törvénymódosítást tesznek le az Országgyűlés asztalára, amely kimondja, hogy egy képviselőjelöltet abban az esetben, ha ellene büntetőeljárás folyik valamilyen bűnügyben, és a vádemelés még azelőtt megtörtént, hogy képviselőjelöltként nyilvántartásba vették volna, akkor az adott bűnügyben ne illesse meg a mentelmi jog. Kiemelte, a „Lex Czeglédyt” még csütörtökön benyújtják, világossá téve, hogy amíg az ellenzék légből kapottan tolvajozik és korrupcióról beszél, addig a választásokat arra használják ki, hogy egy bűnözőt menekítsenek ki a büntetőeljárás alól, visszaélve a mentelmi joggal.


„Nagyon szomorú, hogy miközben az európai parlamenti választások tétje az, hogy meg tudjuk-e állítani a migrációt, meg tudjuk-e védeni a magyar és az európai embereket, aközben az ellenzék a választást kihasználva azzal van elfoglalva, hogy egy bűnözőt menteget és véd. Egy olyan embert, Czeglédy Csabát, akit korábban már jogerősen különböző bűncselekmények miatt elítéltek, aki az MSZP-nek és Gyurcsány Ferencnek volt az ügyvédje, cége pedig szoros üzleti kapcsolatban áll Gyurcsánynéval. A Czeglédy-ügy jellegzetes tünete annak az ellenzéki magatartásnak, amely nem az országgal foglalkozik, hanem a saját súlyos, bűncselekménygyanús ügyeikkel és egy bűnöző védelmével. Most éppen a baloldal házi ügyvédjét akarják kihozni a bűnvádi eljárás alól. Ismert a módszer, korábban megpróbálták ezt az országgyűlési képviselő választáson is. Most a DK–nak, az ellenzék nyílt támogatásával ez sikerült, miután Gyurcsányék feltették Czeglédyt a DK európai parlamenti listája utolsó helyére, mentelmi joghoz juttatva ezzel az „ügyvédet”. A teljes ellenzék pedig asszisztált ehhez, hiszen a Nemzeti Választási Bizottság ellenzéki delegáltjai úgy döntöttek, hogy nem vonják meg Czeglédy képviselőjelöltséggel járó mentelmi jogát, így az ellene indult büntetőeljárást meg kellett szüntetni, pedig az már bírósági szakban volt – hívta fel a figyelmet Kósa Lajos.

A politikus hangsúlyozta, valamit tenni kell, mert az ellenzék megtörte azt a rendszerváltás óta működő szokásjogot, hogy választott képviselő, vagy nyilvántartásba vett képviselőjelölt mentelmi jogát minden esetben visszavonják, ha bűncselekményt követett el. Ez az első eset, hogy a komplett ellenzék egy bűnöző mögé állt – ismételte meg Kósa Lajos. A fideszes politikus arra is emlékeztetett, Czeglédy Csabát korábban már jogerősen elítélték adócsalásért, magánokirat-hamisításért és a számviteli rend megsértéséért, hasonló cselekedetekért, mint amikkel most is vádolják. Az a különbség, hogy a mostani ügy sokkal nagyobb, mint egy hatmilliárd forint értékű – írja a PestiSrácok.hu.


Kósa Lajos a PestiSrácok.hu kérdésére úgy válaszolt, miután a törvénymódosítás a mentelmi joggal kapcsolatos, elfogadásához a parlamenti képviselők kétharmadának a szavazata szükséges. Nagyon kíváncsi, hogy az ellenzéki politikusok hogyan szavaznak majd az Országgyűlésben: „Az ellenzék most visszaélésszerűen használja a mentelmi jogot. Ha a „Lex Czeglédyt” nem nyújtanánk be és nem fogadnánk el, akkor ne legyen kétség, egy következő, esetleges időközi választáson is elindulna Czeglédy, hogy a büntetőeljárást megakassza. Vajon mit tudhat Czeglédy, az MSZP és Gyurcsány korábbi ügyeiben eljáró ügyvéd, Gyurcsányné üzlettársa, hogy ezt a visszaélést a teljes ellenzék bevállalja? Miért fontos nekik ennyire a volt szocialista önkormányzati képviselő? Mi lehet a magyarázat? Vajon hol landolhatott az elcsalt hatmilliárd forint? Vajon milyen politikai akciókban, azok finanszírozásában vehetett részt Czeglédy Csaba? Ezekre a kérdésekre a bírósági tárgyalás adhatott volna választ. De azt a mentelmi jog miatt meg kellett szüntetni. Egy biztos, hogy a „jobballiber” oldalon oly annyira kívánt teljes ellenzéki összefogás semmilyen ügyben nem tudott megvalósulni, csak egy bűnöző tisztára mosásában. Czeglédy nagy mágus, ő az egyetlen, aki össze tudta hozni a nagy összefogást – állapította meg Kósa Lajos. A politikus reméli, hogy a „Lex Czeglédy” még az Országgyűlés nyári szünete előtt hatályba lép, hogy az esetleges további ellenzéki visszaéléseket a mentelmi joggal minél előbb meg lehessen akadályozni. Hozzátette, az ellenzéki pártok Czeglédy ügyében kifejezetten maffiaszerű működési jelleget mutatnak.

Más témában, az EP-választások tétjéről Kósa Lajos azt mondta, a bevándorlás megállítása most a legfontosabb kérdés, Európa jövője a tét. Megfogalmazása szerint a bevándorláspártiak a szó szoros és átvitt értelmében sem Istent, sem embert nem ismernek, akaratukat teljes gátlástalansággal akarják lenyomni az európaiak torkán. „Nekünk, a Fidesznek és a KDNP-nek, a migrációt ellenző politikai erőknek a haza védelme abszolút érték, nem pénz és divat kérdése. Nekünk a haza védelme egyúttal Európa védelme is, a migráció megfékezése a leghatározottabb szándékunk. A migrációt hajtó és mozgató erőket politikai értelemben kell feltartóztatni, a bevándorlást pedig fizikailag is meg kell akadályozni. Ez a tét” – egyértelműsítette Kósa Lajos. Kiemelte ugyanakkor, hogy a migrációt támogató erők nem szűnnek meg a választások után, hiszen az embercsempészek élnek és virulnak még egy jó ideig. A balliberális erők sem tűnnek el, akik szavazatszerzési szándékkal importálnának Európába milliókat:„Nem gondolom, hogy Soros György a választások után a homlokára csap, hogy ja, tényleg, a migrációt ellenző európaiaknak van igazuk. Esetleg szürke csuhában megérkezik Brüsszelbe, mea culpázik, elnézést kér az európaiaktól, és azt mondja, hogy a bevándorlást meg kell állítani és eddig teljes félreértésben élt. A bevándorlással szemben csak az erős nemzetállamok szövetsége tudja felvenni a küzdelmet” – fogalmazott Kósa Lajos.

Szerinte teljesen mindegy, milyen az európai pártcsaládok konstellációja, a fő feladat Magyarország és Európa védelme, a migráció megállítása. Kósa Lajos másodlagosnak nevezte, hogy ezt melyik politikai pártcsaládban tudják elérni, az EPP-ben vagy máshol. “Arra kérek mindenkit, tegye félre a spekulációkat és szavazzon a Fidesz-KDNP listájára, mert csak így tudjuk megvédeni Magyarországot és Európát” – üzente Kósa Lajos.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Már nem érdekli a 3-as metró Karácsonyt

  Már nem érdekli a 3-as metró Karácsonyt

  Bár korábban még tüntettek és aláírást is gyűjtöttek a 3-as metró felújításáért, most Karácsony Gergely főpolgármester szerint lehet, hogy nem is lett volna fontos felújítani a korábban folyamatosan leálló és kigyulladó vonalat.

 • Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét

  Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét

   Zaklatással vádolta meg egy ismert zenész Gréczy Zsolt DK-s politikust, amit nyílt levélben közölt a közösségi oldalán. Gréczy állítólag évek óta zaklatja a népszerű dobos, Zsoldos Dedy párját, aki egy gyermek édesanyja.

 • Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat!

  Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat!

  Orbán Viktor miniszterelnök Japánba utazott, ahol megnyitotta a Kincsek Budapestről: európai és magyar mesterművek a budapesti Szépművészeti Múzeumból és a Magyar Nemzeti Galériából című tárlatot a tokiói Szépművészeti Múzeumban.