EUR: 336,35 Ft
CHF: 312,98 Ft
2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Sport

Magyar csillag is születhet az Eb-n

A negyeddöntőbe jutott a magyar U17-es labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. A mai folytatásban az elődöntős szereplés mellett az őszi, brazíliai korosztályos világbajnokság lehet a tét.

Preisinger Sándor szövetségi edző együttese ma Spanyolország ellen lép pályára, ha győz, ott lehet az U17-es vb-n. 2017-előtt nem sok vizet zavart a válogatott, pedig akkor is veretlenül jutott tovább csoportjából. Igaz, a negyeddöntőben és az azt követő helyosztón is kikapott, így a 6. helyen végzett. Remélhetőleg az írországi Eb-n nagyobb sikert aratnak, és a fiatalok többségéről még sokat fogunk hallani.


A kapus Hegyi Krisztiánról minden bizonnyal, hiszen a 16 éves, 193 centi magas kapus idén az Illés Akadémiától a londoni West Hamig jutott, de olyan klubok is érdeklődtek iránta, mint az Atlético Madrid vagy a Manchester United. A londoniakat elsősorban Xavi Valero spanyol kapusedző miatt választotta, akit a szakma egyik legjobbjaként jellemeznek. Mindenesetre sokatmondó, hogy Hegyi a felnőttcsapattal készülhet majd. Az U17-es gárdában három légiós, Bekker Roland (Mönchengladbach), Major Sámuel (Salzburg) és Németh András (Genk) szerepel mellette, de alighanem tovább bővül a légiósok köre.

A többi rajtuk múlik, mert – sajnos – kevés magyar fiatal tette le névjegyét a nemzetközi porondon.

Fotó: cmgrouphu

Kapcsolódó Cikkek