EUR: 326,62 Ft
CHF: 294,37 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Belföld

Magyarország és Olaszország bebizonyította, hogy képes biztonságot nyújtani

Magyarország és Olaszország is bebizonyította, hogy képes biztonságot nyújtani a migrációval szemben – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter csütörtöki budapesti tárgyalása kapcsán elmondta, az egyeztetés “kovásza” egyértelműen a biztonság kérdése volt, és ezen belül az illegális migráció.


Kifejtette, Magyarország az elmúlt három évben bebizonyította, hogy képes a szárazföldet megvédeni a migrációtól, míg Olaszország ugyanezt tette a tengeren, megakadályozni, hogy ezrek vagy tízezrek fulladjanak vízbe.

“Itt két olyan országról és pártról van szó, amelyek demonstrálták, hogy Európa határait meg lehet védeni. Kijelentették és elmondták, hogy a bevándorláspárti, baloldali, liberális európai uniós vezetőktől meg kell szabadulni, és a helyükre olyanokat kell tenni, akik azért dolgoznak, hogy Európa identitását, az európai integritást fenntartsák” – hangsúlyozta Kovács Zoltán.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek