EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Belföld

Meg kell állítani a migrációt!

Május 26-án rendezik Magyarországon az európai parlamenti választást, amelynek tétje, hogy bevándorlókontinens lesz-e Európa, vagy megőrzi keresztény gyökereit. Sok kérdés merülhet fel a voksolással kapcsolatban, ezért a Lokál összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.

Összesen kilenc listát vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a május 26-i európai parlamenti (EP-) választásra. Az NVB a szavazólapi sorrendet is kisorsolta, így a Fidesz–KDNP listája a negyedik helyen szerepel majd a papíron.


A szavazólapon szerepel a jelölőszervezet (több esetén jelölőszervezetek) neve, emblémája és az első öt jelölt neve. A kormánypártok listáján az első helyen Trócsányi László, igazságügyi miniszter neve szerepel. Érvényesen szavazni csak a lista neve feletti körbe tollal írt két egymást metsző vonallal lehet.

/Fotó: MTI/AP/Borisz Grdanoszki

Miért fontos elmenni?


Orbán Viktor miniszterelnök szerint minden európai ország első számú kérdése az EP-választáson a migráció ügye. A kormányfő szerint a bevándorlás mély változásokat előidéző folyamat, a bevándorlók nem az EU-hoz kapcsolódó területekről, hanem a kereszténytől különböző civilizációból érkeznek, így szükségszerűen kevert népességű lakosság jön létre. A magyarok és a közép-európaiak viszont meg akarják állítani a migrációt. Éppen ezért fogalmazott meg Orbán Viktor egy hétpontos tervet, amelyet már több mint másfél millióan írtak alá. A programot már az interneten is aláírhatjuk, a tamogatom.fidesz.hu oldalon.

/Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ezekre a dátumokra figyeljünk!

Május 16-án 16 óráig kérhetik a Magyarországon lakóhellyel rendelkező, nem magyar állampolgárságú európai uniós polgárok, hogy vegyék fel őket a névjegyzékbe.

Május 17-ig kérhető a külképviseleti névjegyzékbe vétel.

Május 22-ig kérhetjük az átjelentkezést a lakcím szerinti választási irodától egy másik településre.

Május 26-a: a választás napja. Reggel 6-tól 19 óráig lehet szavazni. Az eredményeket várhatóan este 23 óra után lehet nyilvánosságra hozni (akkor zárnak az olaszországi szavazókörök, EP-választás lévén pedig ezt minden EU-s országban meg kell várni).

Orbán Viktor 7 pontja

  1. A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!
  2. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!
  3. Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül!
  4. Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot!
  5. Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!
  6. Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát!
  7. Bevándorlást ellenző vezetők legyenek az uniós intézmények élén!

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek