EUR: 326,50 Ft
CHF: 289,67 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Sport

Még kijuthatnak a fiatalok a világbajnokságra

Az eddig veretlen magyar válogatott 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel maradt alul a spanyolokkal szemben az U17-es labdarúgó Eb-negyeddöntőjében, de az őszi világbajnokságra még kijuthat a csapat.

Az U17-es Eb-n – ha nincs döntés a rendes játékidőben – rögtön tizenegyesek következnek, amelyben a spanyolok mind az öt embere betalált, míg a magyaroknál az utolsó, ötödik körben Németh András lövését hárította a kapus. Preisinger Sándor, a válogatott szövetségi edzője szerint a találkozó nagy részében sikerült ellensúlyozni a lényegesen nagyobb technikai és dinamikai tudással rendelkező spanyolok fölényét. Ugyanakkor a meccs után arról is beszélt, hogy a nemzetközi élmezőny és a magyar futball utánpótlása között szakadék van.


– Tisztában kell lenni a magyar utánpótlásfutball helyzetével, az Európa-bajnokság negyeddöntőjébe jutott többi ország lényegesen előrébb tart, mint mi. Ezt lehet szépíteni, de a képzésünk és a technikánk esetében van némi hátrányunk – fogalmazott az M4 Sportnak Preisinger.

Annak köszönhetően, hogy a magyar fiúk eddig hibátlanok voltak a tornán (mindhárom csoportmérkőzésüket megnyerték) benne vannak a két legjobb negyeddöntős kiesőben. Azaz megküzdhetnek az ötödik helyért Belgiummal, a párharc győztese pedig kijut az őszi, brazíliai világbajnokságra.

A belgák azonban még a spanyoloknál is jobb játékerőt képviselnek. Az Eb-selejtezők elitkörében találkozott egymással a két csapat, akkor a belgák 4-2-re nyertek.

Kapcsolódó Cikkek