EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb X.kerület

Megéri Kőbányán albérletet keresni

Az iskolaév végével, valamint a felvételi ponthatárok júliusi kihirdetésének közeledtével, vagyis pár héten belül magasabb fordulatszámra kapcsol majd az albérletpiac. Az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből kiderül, nálunk kimondottan olcsó lakni.

− A fővárosban az idén hetven százalékkal nőtt a kereslet tavalyhoz képest, vagyis az egy-egy kiadó lakásra jutó érdeklődők száma. Ugyanakkor május közepéig nem került több kiadó lakás a piacra, azaz a kínálat stagnált − mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. A szakember hozzátette, a fővároson kívül sem bővült számottevően a kínálat, mert országszerte 14 ezer 200 kiadó ingatlan érhető el, ami éves szinten négyszázalékos bővülést jelent.


Egy soroksári panellel járhatnak a legjobban a diákok

A fővárosban az átlagos albérletár 160 ezer forint volt május közepén, ez hétszázalékos drágulásnak felel meg éves szinten. Balogh László elmondta, Budapesten belül a legolcsóbb kerület a XXIII., ahol az átlagos bérleti díj 100 ezer forint. Az olcsóbb városrészek közé tartozik még a XX. és a XXI. kerület, ezekben 120, illetve 128 ezer forint volt az átlag. Őket követi Kőbánya, ahol átlagosan 130 ezer forint a havidíj.

Az Örs Vezér teréről a belváros is gyorsan elérhető és jóval olcsóbb, mint a centrum
( Fotó: Sáfár Tibor)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.