EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Egyéb X.kerület

Megéri Kőbányán albérletet keresni

Az iskolaév végével, valamint a felvételi ponthatárok júliusi kihirdetésének közeledtével, vagyis pár héten belül magasabb fordulatszámra kapcsol majd az albérletpiac. Az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből kiderül, nálunk kimondottan olcsó lakni.

− A fővárosban az idén hetven százalékkal nőtt a kereslet tavalyhoz képest, vagyis az egy-egy kiadó lakásra jutó érdeklődők száma. Ugyanakkor május közepéig nem került több kiadó lakás a piacra, azaz a kínálat stagnált − mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. A szakember hozzátette, a fővároson kívül sem bővült számottevően a kínálat, mert országszerte 14 ezer 200 kiadó ingatlan érhető el, ami éves szinten négyszázalékos bővülést jelent.


Egy soroksári panellel járhatnak a legjobban a diákok

A fővárosban az átlagos albérletár 160 ezer forint volt május közepén, ez hétszázalékos drágulásnak felel meg éves szinten. Balogh László elmondta, Budapesten belül a legolcsóbb kerület a XXIII., ahol az átlagos bérleti díj 100 ezer forint. Az olcsóbb városrészek közé tartozik még a XX. és a XXI. kerület, ezekben 120, illetve 128 ezer forint volt az átlag. Őket követi Kőbánya, ahol átlagosan 130 ezer forint a havidíj.

Az Örs Vezér teréről a belváros is gyorsan elérhető és jóval olcsóbb, mint a centrum
( Fotó: Sáfár Tibor)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.