EUR: 336,31 Ft
CHF: 314,10 Ft
2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Egyéb Hódmezővásárhely

Megmenekülhet az utánpótlásfoci

Lázár János kormánybiztos segítséget ígért a hiányzó taoforrások megszerzésében. A huszonnegyedik órában megmenekülhet a Hódmezővásárhelyi FC.

– Lenne, akinek kifejezetten ez volna a dolga és kötelessége, de rám mindig számíthat az egyesület, mert tizenhét éve közösen kezdtük a munkát, és én tartom a szavam – ezt mondta Lázár János országgyűlési képviselő Vinnai Istvánnak, a HFC társadalmi elnökének, akinek ígéretet tett rá: kapcsolatai révén májusra segít megszerezni azt a 36 millió forintnyi taopénzt, mely biztosítja a vásárhelyi utánpótlásfoci továbbélését.


A politikus arra utalt, korábban a városvezetés szorosan együttműködött a klubbal az országos hírnévre szert tett utánpótlásbázis felépítésében, taokeretének feltöltésében. Évek óta stabilan négyszáz körüli (közvetve pedig mintegy ezer!) gyermek focizik a vásárhelyi egyesületben, a legjobbakat tárt karokkal várják az NB I-es csapatok is. A tao körül tavaly kitört vásárhelyi politikai boszorkányüldözés miatt mostanra azonban súlyos veszélybe került a HFC és a helyi utánpótlás léte. A cégek – érthető módon – menekültek a rossz ízű gyanúsítgatások elől, a támogatások elmaradtak, 36 millió forint hiányzik. Az edzők három hónapja ingyen dolgoznak, Damoklesz kardja ott lebeg a HFC fölött.

Több száz gyermek sportolhat tovább a politikus segítségével.

A jelenlegi városvezetésben nem talált partnerre a klub vezetése. Vinnai István emlékeztetett, a polgármesterrel korábban két órát beszéltek a „semmiről”, majd Márki-Zay botrányos politikai gyűlést szervezett szimpatizánsaival „szülői értekezlet” címszó alatt. A balhé árnyékában a HFC a megszűnés szélére sodródott, de most végre talált mentőövet.


– Az utánpótlásért mindig csatasorba állítható vagyok. Számíthatnak rám a vásárhelyi gyermekek, a szülők, az edzők és a klub vezetői – közölte Lázár János. Hozzátette: segít annak a forrásnak a biztosításában, melynek révén a HFC utánpótláscsapatai rendben befejezhetik a bajnoki küzdelmeket.

– Hálásak vagyunk a képviselő úrnak, hogy nem engedi el több száz gyermek kezét – kommentálta a jó hírt Horváth Zoltán, az egyesület elnöke.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.