EUR: 326,27 Ft
CHF: 289,21 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb Nyíregyháza

Megújul a Bujtosi városliget

A „Zöld Város kialakítása Nyíregyháza területén” című projekt részeként teljesen megújul a Bujtosi városliget. A jelenleg ott zajló munkák várhatóan május 31-ig befejeződnek.

A Bujtosi városliget rekonstrukciója során sövények, cserjék, fák ültetésével megújul a zöldfelület, és akadálymentes mosdó létesül – a Benczúr térhez hasonlóan – a meglévő játszótér környezetében. Az akadálymentesítés jegyében átépülnek a meglévő salakos burkolatok, helyettük sportolási tevékenységre és kétirányú gyalogosforgalom lebonyolítására alkalmas térburkolatú járdák, sétányok kialakítása valósul meg három kilométer hosszan.


Fákat is ültetnek (Fotó: Lokál)

A futók, kocogni vágyók örömére 1430 méter hosszú gumiburkolatú futópálya épül, és két röplabdaháló és -tartó is kikerül. Az aktív kikapcsolódást segítik a két helyszínen elhelyezett trambulinok is. A sziget megközelítését biztosító, már meglévő gyalogoshíd megújul, látványelemként horgászatra alkalmas stégek is lesznek.

A már meglévő gyalogoshidat felújítják (Fotó: Lokál)

Ezen felül 45 pad, 16 piknikpad, 6 tűzrakóhely, 23 szemétgyűjtő, ivókutak, információs táblák, napozóágyak teszik majd komfortosabbá a ligetben töltött pihenést. Az autóval érkezők részére gyeprácsos parkoló, a kerékpárosoknak tárolók kerülnek elhelyezésre.

Még zajlanak az érintett területen a munkálatok (Fotó: Lokál)

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.