EUR: 322,18 Ft
CHF: 287,02 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Belföld

Minél több rászoruló gyermek kerüljön nevelőszülőkhöz!

A kormány célja, hogy a gyermekvédelemben részesülő gyermekek és fiatal felnőttek minél magasabb arányban legyenek nevelőszülőknél – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára kedden Békéscsabán, egy nevelőszülői fórum előtt az MTI-nek.

A minisztérium által a nevelőszülők toborzása érdekében indított, Befogadlak elnevezésű országos kampány egyik utolsó állomásán – amelyen több száz nevelő és fiatal vett részt – Simon Attila István jelezte, hogy a tavaly ősszel indított akció idén május végén fejeződik be.


A minisztérium tervei szerint a nevelőszülői toborzás kampányzáró akkordja május 19-én a fővárosban, a Várkert Bazárban lesz, ahol a tárca arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy mekkora szükség van a nevelőszülői hálózatra és a nevelőszülők munkájára.

A helyettes államtitkár a gyermekvédelemben nevelkedő gyermekek, illetve fiatal felnőtt számát több mint 20 ezerre becsülte, akiket több mint 5300 nevelőszülő gondoz.


Kitért arra is, hogy az újabb nevelők bevonásának értékelése eltart egy ideig, hiszen az állami hatóságok komoly szakmai szűrések után engedélyezik a jelentkezőknek, hogy nevelőszülői feladatokat vállaljanak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Szabadság!

  A nap képe: Szabadság!

  Hatalmas sikert aratott a Hősök terén az az ingyenes koncert, amellyel Magyarország azt ünnepelte, hogy 30 évvel ezelőtt, 1989.

 • Fidesz: Szüntessék meg a migránskártyákat!

  Fidesz: Szüntessék meg a migránskártyákat!

  A kormánypárt tovább harcol a bevándorlással szemben, ugyanis a Fidesz kezdeményezni fogja a megalakuló új Európai Parlamentben, hogy az Európai Bizottság szüntesse meg a migránskártyát.

 • Egyszülős családokat ünnepeltek

  Egyszülős családokat ünnepeltek

  Egy éve nyitotta meg kapuit az első az Egyszülős Központ Budapesten. Világszinten is egyedülálló kezdeményezés és szervezet az, amit Nagy Anna kollégáival fölépített, eleinte egy szál telefonnal, később félmilliárd forintos kormánytámogatással egy gyönyörű, nyolcadik kerületi saroképületben.