EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb Eger

Mutassuk meg Brüsszelnek!

A Fidesz országjárásának egyik első állomásán Nyitrai Zsolt Egerben, a Polgárok Házában köszöntötte Kocsis Mátét, a párt parlamenti frakciójának vezetőjét, aki a közelgő európai parlamenti választások tétjéről beszélt a fórumon, majd a jelenlévők kérdéseire is válaszolt.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője a vendégek köszöntését követően bejelentette, hogy a választókerületben már több mint 15 ezer ember írta alá Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programját, amely a bevándorlás megállításának támogatását kéri a magyar emberektől. Az akció folytatódik, hiszen Brüsszelnek világosan kell látnia, hogy milyen egységes hazánk ebben a kérdésben.


Kocsis Máté úgy fogalmazott: a zsúfolásig megtelt terem is jelzi, hogy nagyon fontos témáról van szó. Az uniós választásokról a frakcióvezető elmondta: legutóbb, 2014-ben még egyáltalán nem volt téma Európában az illegális migráció, ugyanakkor öt évvel később már minden a bevándorlásról és a terrorizmusról szól földrészünkön, a két dolog között pedig kapcsolat van, ezt kár lenne tagadni – tette hozzá.

Mindebből látszik, milyen nagyot fordult a világ, ám az EU vezetői fél évtized alatt sem tudták megoldani a problémákat, és válaszokat adni a kérdésekre. A baj az – mondta Kocsis Máté –, hogy ha a közeljövőben nem sikerül megállítani a bevándorlást, az visszafordíthatatlan következményekkel jár Európában és hazánkban, mert a társadalomban bekövetkezett változást már nem lehet visszafordítani!


A politikus kitért arra is, hogy mostanában tűrhetetlenné durvult a közbeszéd. Mint kifejtette: „Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő nyilatkozatában patkánynak nevezte támogatóinkat, így önöket is, azt a hárommillió szavazót, aki ránk adta voksát! Elvárjuk az MSZP-től, a Heves megyei, az egri szocialistáktól, hogy azonnal távolítsák el a képviselőt a közéletből!” – tette hozzá Kocsis Máté.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.