EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 25., szombat
Orbán

Program

Művészetek Völgye: Mintegy ezerötszáz program lesz a 29. fesztiválon

A fenntarthatóság, a környezettudatosság áll a 29. Művészetek Völgye fókuszában. A fesztivál július 19-től 28-ig a Balaton-felvidék három településén, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden 35 helyszínen, mintegy 1500 programmal várja az érdeklődőket.

Most Vigántpetend felé nyitottunk, cél, hogy a fesztivál fenntartható, emberléptékű maradjon. Több új programhelyszín lesz, így az alkotóművészeti MANK Artporta Taliándörögdön, a fővárossal foglalkozó kapolcsi Pest-Buda Udvar, illetve a vigántpetendi Fülig Jimmy Fényudvar az alternatív zenekarokkal – mondta Oszkó-Jakab Natália főszervező a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.


A fő könnyűzenei helyszínen, a kapolcsi Panoráma Színpadon a hazai élvonal mellett játszik Alice Francis és a Kosheen is, a Hagyományok Háza FolkUdvara Bartók és Kodály előtt tiszteleg, a Cirque du Tókert bemutatja az újcirkuszt és a kortárs táncot, a Papageno Klasszik a komolyzene, a Harcsa Veronika Udvar és a Muflon Jazz Udvar a dzsessz helyszíne, lesz Hobo Klub és Kaláka Versudvar, itt az 50 éves házi zenekar adja a fesztivál zárókoncertjét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Porcelánért küzdenek a a Mihálkovics-kupán

  Porcelánért küzdenek a a Mihálkovics-kupán

  A kirándulni vágyók utálják, a vitorlázók annál inkább reménykeltőnek érzik a mostani időjárást, mivel a hétvégén rendezik a Balaton egyik legrangosabb vitorlásversenyét, a Mihálkovics Kupa-Jeep Renegade Nagydíjat, amelyen az eddigi adatok szerint mintegy 70 egység 120 hajóval áll rajthoz.

 • Hetedszerre nyit az Everness

  Hetedszerre nyit az Everness

  24 órás jógakihívás a világ számos pontjáról érkező mesterrel a Balaton partján. Éjszakai dzsem a homokon, táncprogramok, koncertek, előadások, workshopok, víz fölé kúszó dzsesszmuzsika. Kétutcányi csend apró lampionokkal, hangterápiás térrel, kézműves árusokkal, fák árnyékában bújó teázóval.

 • Színpadon a Takáts Tamás Dirty Blues Band

  Színpadon a Takáts Tamás Dirty Blues Band

  Az ország egyik legkiválóbb énekese, a Karthago, a Senator és az East frontembere Takáts Tamás, Gál Gáborral gitárossal 1990-ben hozta létre saját zenekarát, a Takáts Tamás Dirty Blues Band-et.