2020. július 08., szerda
Ellák

Program

Művészetek Völgye: Mintegy ezerötszáz program lesz a 29. fesztiválon

A fenntarthatóság, a környezettudatosság áll a 29. Művészetek Völgye fókuszában. A fesztivál július 19-től 28-ig a Balaton-felvidék három településén, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden 35 helyszínen, mintegy 1500 programmal várja az érdeklődőket.

Most Vigántpetend felé nyitottunk, cél, hogy a fesztivál fenntartható, emberléptékű maradjon. Több új programhelyszín lesz, így az alkotóművészeti MANK Artporta Taliándörögdön, a fővárossal foglalkozó kapolcsi Pest-Buda Udvar, illetve a vigántpetendi Fülig Jimmy Fényudvar az alternatív zenekarokkal – mondta Oszkó-Jakab Natália főszervező a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.


A fő könnyűzenei helyszínen, a kapolcsi Panoráma Színpadon a hazai élvonal mellett játszik Alice Francis és a Kosheen is, a Hagyományok Háza FolkUdvara Bartók és Kodály előtt tiszteleg, a Cirque du Tókert bemutatja az újcirkuszt és a kortárs táncot, a Papageno Klasszik a komolyzene, a Harcsa Veronika Udvar és a Muflon Jazz Udvar a dzsessz helyszíne, lesz Hobo Klub és Kaláka Versudvar, itt az 50 éves házi zenekar adja a fesztivál zárókoncertjét.

Kapcsolódó Cikkek