EUR: 334,85 Ft
CHF: 306,76 Ft
2019. november 13., szerda
Szilvia

Sport

Nadal újabb párizsi hódításra készül

Ki állítja meg Rafael Nadalt Párizsban? Talán ez a vasárnap elrajtolt francia nyílt teniszbajnokság legérdekesebb kérdése. A címvédő spanyol eddig tizenegyszer nyert a Roland Garroson, és most is jó  esélyekkel lép pályára.

EPA/ETTORE FERRARI

Annak ellenére, hogy sokak szerint kissé megkopott már régi fénye, hiszen idei salakos szezonja nem túl jól alakult. Egészen a római torna döntőjéig, ahol az első játszmában 6:0-ra lemosta a világelső Novak Djokovicot, és megérdemelten nyert. Ezek után egészséges önbizalommal játszhat, annál is inkább, mert megdöbbentő, 86/2-es győzelmi mutatóval büszkélkedhet a Garroson. Mellesleg a fogadóirodáknál is Nadal végső győzelmét adják a legkisebb odsszal, majd mögötte, Djokovic, Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas és Roger Federer a sorrend. A nem kimondottan salakspecialista svájci klasszis egyébként négy év kihagyás után tér vissza Párizsba.


Fucsovics Mártonnak nem igazán kedvezett a sorsolás, a főtáblán a 17. helyen kiemelt Diego Schwartzman került az útjába. Az alacsony, alig 170 centi magas argentin otthon érzi magát a salakon, amit az is bizonyít, hogy tavaly Nadal állította meg a párizsi negyeddöntőben, míg Rómában az elődöntőben kapott ki Djokovictól. Sajnos, a világranglistán 20. helyen álló Schwartzman kemény diónak bizonyult, majd négy órás, öt játszmáig tartó kemény csatában, 6:3, 3:6, 7:6, 2:6, 6:2-re verte Fucsovicsot. Párizsban egyéniben már csak a szerencsés vesztesként továbbjutott Babos Tímeának szurkolhatunk

Kapcsolódó Cikkek