EUR: 354,95 Ft
CHF: 333,77 Ft
2020. július 08., szerda
Ellák

Sport

Nagy csata lesz a Kakucsringen

A hétvégén a Kakucsring nyitja meg kapuit az idén rallycross-ban szereplő Hankook Racer Cup mezőnye előtt. A 2019-ben a gyorsaságiból a rallycross-ba „igazolt” szakág versenyzői ismeretlen környezetben fognak starthoz állni a hétvégén.

Összesítésben jelenleg Makai György vezet Fotó/ speedlightfotó

A kakucsringi verseny különlegessége, hogy tulajdonképpen két kanyar kivételével az egész pálya aszfaltos, ahol valószínűleg a pályaversenyzők egy kicsit gyorsabban tudnak alkalmazkodni a körülményekhez. Ezen a viszonylag rövid pályán nagyon nehéz lesz előzni, ezért meghatározó szerepe lesz a rajtnak és a joker-taktikának.

Az élen Makai György (Team MDR) Fotó/ speedlightphoto


A joker-kör

A rallycross versenyeknek egy speciális része a joker-kör. Az előfutamok négy körében, illetve a elődöntők és döntő hat körében egyetlen körben ezt minden pilóta kötelezően teljesíti. Azt jelenti, hogy egy kanyarban egy alternatív szakaszt kell teljesíteni, ott egyszer mindenkinek ki kell menni egy másfajta vonalvezetésre. A joker-taktika előnye, hogy a versenyző maga választhatja meg, mikor kívánja ezt a kört teljesíteni. Éppen ezért fordulhatnak elő pozícióváltások és váratlan előzések.

Kakucsring

Makai György (Team MDR)  Fotó/ speedlightphoto

A hétvége a szokásos menetrendben fog zajlani: a két edzést követik az előfutamok, az elődöntők, majd a döntő. A bajnokságot két futam után magabiztosan Makai György vezeti, aki a máriapócsi döntő után lazán, gumicsizmában állt a dobogó tetejére.

Erről korábban a Lokál is beszámolt: https://www.lokal.hu/2019-04-gumicsizmaban-allt-a-dobogo-tetejere/


Makai mögött nagyon éles küzdelem bontakozik ki a dobogós helyezésekért, jelenleg a második helyen Boldizs Bence áll, majd fej-fej mellett Somogyi Márk és Kismarty-Lechner Gábor. Így biztosan mérföldkő lesz a májusi kakucsringi verseny is, hiszen ebben a kategóriában nincsen mínuszolási lehetőség.

Somogyi Márk Fotó/ Hankook Racer Cup FB

Ebből a szoros csatából egyvalaki biztosan ki fog szállni, Kismarty-Lechner Gábor ugyanis ezen a hétvégén egy Seattal a RedBull Ringen versenyez.

– Már nagyon ki vagyok éhezve a győzelemre, nyilatkozta Somogyi Mark Hankook Racer Cup közösségi oldalán.  – Most is, mint mindig, a győzelem forog a szemem előtt a csapattal. Mindenképp szeretnék jól autózni és behúzni az első helyet. Szerintem a csapattársaim nevében is mondhatom, hogy Makai Gyuri feladta nekünk a leckét, nem titkolt célom, hogy megtörjem a nyerő szériáját. A kakucsringi pályát ismerem, hiszen év elején volt ott egy tesztünk, bízom benne, hogy az ott szerzett tapasztalataimat tudom majd kamatoztatni hétvégén élesben is.

Nagy kérdés tehát, hogy az eddig csúcsformában szereplő Makai Györgyöt valaki le tudja-e taszítani a dobogó legfelső fokáról, vagy továbbra is egyeduralkodó lesz? Szombaton és vasárnap tehát a harmadik versenyhétvégéjét teljesíti a Hankook Racer Cup RX mezőnye, ahol újabb izgalmas versenyeken gyűjthetik pontjaikat a versenyzők.

Korábbi cikkünk  a NASCAR sorozatot is megjárt pilótáról: https://www.lokal.hu/2019-04-orulet-mik-kerultek-elo-az-autoversenyzo-fotoalbumabol/

Kapcsolódó Cikkek