2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Egyéb

Nekik a cirkusz az igazi otthonuk

Különös kalandnak voltak részesei azok, akik megnézték a Fővárosi Nagycirkusz és a Baross Imre Artistaképző Intézet közös mozgásszínházi-cirkuszi előadását a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Zrt. (Maciva) Művésztelepén. A Hazatalálás című előadás igazi színház, cirkuszi pillanatokkal, de ha úgy tetszik, igazi cirkusz, színházi pillanatokkal.

Losonczi Letti játssza a főszerepet

A szereplők valamennyien az artistaképző diákjai, akik két hónapig dolgoztak együtt Stefan Havesszel, a Cirque du Soleil bohócmesterével és castingvezetőjével, valamint Döbrei Dénes táncos-koreográfussal. Az eredmény egy csodálatos párbeszéd a két művészeti ág között. Rögtön az első jelenetben belecsöppenünk főhősünk rémálmába, aki szörnyekkel viaskodik, és nem tud kiszakadni az álomvilágból. Megszökik otthonról, majd egy fura cirkuszban találja magát, ahol aztán számos kaland és küzdelem után önmagára és hazatalál. A mesében  a cirkuszművészet valamennyi zsánere bemutatkozik. A főszereplő, Losonczi Letícia szülei is cirkuszművészek, ő a dinasztia legfiatalabb tagja.


A történetben a cirkuszművészet szinte valamennyi zsánere bemutatkozik.

– A szereplőket többfordulós casting során választották ki, de nem konkrét szerepekre jelentkeztünk – mesélte Letti a Lokálnak. – Nem tanultam külön színészmesterséget, a próbafolyamat során éreztem rá a karakterre. Talán olyan 12-13 éves lehettem, amikor elmondtam a szüleimnek, hogy én is artista szeretnék lenni. Mindig vonzott az utazás, a fellépések és persze a sikerek. Ezt az előadást valamennyien nagyon szeretjük, de sajnos úgy tűnik, hogy legközelebb csak nyáron, a Szarvasi Vízi Színházban mutatjuk be. Jó lenne, ha több lehetőségünk lenne fellépni vele.

A Baross Imre Artistaképző Intézet fiatal diákjait Dobos Helga, Losonczi György és Tóth Edit tanárok készítették fel  a Hazatalálás című előadásra. Az előadás látványtervezője Nagy Viktória, a rendezők munkatársai Csicsely Zoltán és Megan Dooley.


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.